Event Catering Awards 2025 (Award 8) - Event Catering Chef of the Year

Tijdens een kookwedstrijd gaat een professionele jury van Gault&Millau Belux op zoek naar de beste event catering chefs. Deelnemers worden geselecteerd door middel van het indienen van een dossier dat onder meer bestaat uit een in detail uitgeschreven recept. 

Op basis van hun dossier worden de finalisten uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd die op 17 juni 2025 zal plaatsvinden bij hotelschool PIVA in Antwerpen.

Deelnemende chefs moeten 2 gerechten maken: 1 gerecht volgens vooraf bepaalde criteria binnen het thema "Surf 'n Turf", en 1 gerecht aan de hand van een zgn. verrassingsbox die men ter plaatse 2,5 uur op vooraf ontvangt. Op basis van deze gerechten zal de jury de top drie (goud-zilver-brons) huldigen tijdens de ‘Gault&Millau Catering Awards Show’ op maandag 8 september 2025 in Brussel.

Kandidatuur “Catering Chef of the Year”:

Kandidaten kunnen via onderstaand formulier deelnemen. Deelnemen kan tot 15 mei 2025.

Algemeen

Wedstrijd

Bijlagen

Graag ook volgende zaken toevoegen aan uw formulier:

CC

Verdere wedstrijdvoorwaarden “Catering Chef of the Year”:

  • 2 deelnemers per cateringteam (1 chef + 1 keukenmedewerker) geen freelance chefs toegelaten. 
  • Materialen aanwezig per team: inductievuren, Rational oven, werkruimte, koeling, vriezer, snelvriezer, salamander, frituur, microgolf, roner (te delen), roomijsmachine, basis potten & pannen zijn aanwezig. Thermomix, eigen roner en pacojet mag de chef zelf meebrengen alsook klein keukenmateriaal. 
  • Iedereen brengt eigen messen en diverse kookmaterialen mee.
  • Bij twijfel contacteer de wedstrijdleiding vooraf via [email protected]
  • De jury weet niet van welke cateraar welke gerechten komen en proeft dus blind. Enkel de wedstrijdleiding en twee assistenten zijn discreet op de hoogte. Bekendmaking volgt pas tijdens de ‘Gault&Millau Catering Awards Show’ op maandag 8 september 2025 in Brussel.
  • Chefs mogen enkel fonds meebrengen die gezien de duurtijd niet ter plaatse kunnen gemaakt worden. Het gebruik van vooraf bewerkte, ook ten dele bewerkte producten, is niet toegestaan met uitzondering van gearomatiseerde oliën en andere soortgelijke condimenten waarin de tijdsfactor een smaakbepalend karakter heeft. De keukenjury zal daarop toezien en elke overtreding van deze regel, zal net zoals een tijdsoverschrijding, bestraft worden met een puntenaftrek ter waarde van 10% van het maximaal aantal te behalen punten.

Our partners