AWARD 2020:
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - Eigen Beheer

Oct 13, 2020

Het bedrijf werd in 1992 opgericht door Jeanne en Christian Collard om een cateringservice te starten in de stad Ottignies-Louvain-la- Neuve. Begin 2000 begonnen ze met maaltijden voor gemeenschappen met als doel te leveren aan kinderdagverblijven, scholen en ook rusthuizen. Dat deden ze in eerste instantie met kwalitatieve producten en vervolgens geleidelijk met biologische, duurzame en producten van de korte keten. Het bedrijf biedt momenteel meer dan 10.000 maaltijden per dag aan en heeft 50 medewerkers in dienst.

Over duurzaamheid en certificeringen.

Jeanne Collard: “Duurzaamheid maakt deel uit van de filosofie van TCO Service. We zijn het eerste cateringbedrijf dat op bedrijfsniveau een Bio certificatie (door Certisys) heeft. We werken vandaag met meer dan 25% biologische producten en met een lijst van 100% biologische producten zoals appelen, peren, gepelde tomaten, pasta, peulvruchten, eieren, .... We willen bovendien een maximum aan producten van de korte keten integreren. Al ons gevogelte, alle
aardappelen, een groot deel van het vlees, quinoa, appelen en peren komen van boeren uit de korte keten.”

Hoe worden de menu’s voorbereid?

“De menu’s worden op punt gesteld door een diëtiste die de kalender met seizoensgroenten en -groenten integreert in de voorbereiding van de menu’s (met inachtneming van de criteria smaak en presentatie). TCO Service gebruikt 100% vis met het MSC/ASClabel (duurzame visserij). We bieden 1 vegetarische maaltijd per week aan. We werken ook aan de implementatie van een milieubeheersysteem (EMAS - gelijkwaardig aan de ISO 14001-norm in heel Europa).”

De kers op de taart op ecologisch vlak is het onderzoek dat in 2019 werd gedaan om de broeikasgasemissies in kaart te brengen. De CO2-voetafdruk is berekend. De meest vervuilende posten zijn geïdentificeerd, zoals het woon-werkverkeer van het personeel, voedselmonitoring, enz. En er zijn acties gaande om deze voetafdruk te verkleinen. Bovendien wordt het milieubeleid van TCO Service naar alle nieuwe klanten gestuurd. De klant moet zich houden aan de filosofie om hand in hand samen te werken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen ten top!

More News

Gault&Millau Catering Awards 2023: hommage aan dynamische en onmisbare sector

Sep 10, 2023

Partnernews Meco: Ambachtelijk gerookte vleeswaren van topkwaliteit, tegen een betaalbare prijs

Aug 18, 2023

Sligro, jouw partner in foodservice

Aug 17, 2023

Our partners