AWARD 2020:
Waste Management - Uitbesteed

13/10/2020

Residentie Knippchen, gelegen in het centrum van Aarlen, geeft haar bewoners een warme plek om te wonen, omringd door gekwalificeerd en kwaliteitsvol personeel. De residentie maakt deel uit van het OCMW (Centre Public d’Action Sociale, OCMW) ​van de stad Aarlen. Ze heeft meer dan 100 bedden voor bewoners in lang en kort verblijf, en beheert ook 14 serviceflats voor senioren ouder dan 60 jaar.

Sinds het aantreden van het nieuwe stadsbestuur werd een ‘transversaal strategisch programma‘ (PST) ontwikkeld. Dat moet binnen de 6 jaar van de legislatuur worden uitgevoerd. In de projecten vinden we onder meer afvalsortering en bepaalde ecologische punten. Laurent Ancion (Sodexo) is verantwoordelijk voor het commerciële beheer van het contract met de autoriteiten. Jean-Claude Polet houdt toezicht op het operationele beheer namens OCMW. De dagelijkse managers ter plaatse zijn een verantwoordelijke van Sodexo en van het OCMW.

Zij vertellen ons dat ze nauwelijks materiaal voor eenmalig gebruik kopen: “Behalve voor bepaalde recepties kopen we afbreekbaar materiaal voor eenmalig gebruik. Voor de thuisbezorging gebruiken we recycleerbare gecompartimenteerde schotels. Op het dienblad of de tafel van de bewoners leggen we een enkel servet. Het serveermateriaal bestaat uit porselein of glas. Voor de leveringen bestudeert de dienst voor thuisbezorging de vervanging van de huidige trays (05-PP) door plateau’s vervaardigd uit maïs. Sodexo onderzoekt ook de mogelijkheid om individuele dozen te gebruiken voor gekoelde maaltijden die bij de klant worden opgewarmd met een elektrische voeding. De maaltijd is klaar en warm in +/- 30 minuten.”

Hoe zit het met het sorteren en beheren van afval?

“We organiseren trainingssessies met het personeel van de klant om het bewustzijn te vergroten en te zorgen dat de voedselverspilling minimaal is. Op de site voeren we zes sorteringen uit: organisch groen afval, huishoudelijk afval, Tetrabric, PMC karton en blik. Van zodra ze hier beginnen worden de medewerkers getraind. De stad Aarlen heeft een strategisch plan voor het sorteren van afval, dat ook op de site wordt gerespecteerd. De meerderheid van het personeel komt uit de stad Aarlen, ze zijn al gewend aan het sorteren van afval. Samen zijn ze gemotiveerd om deze ecologische uitdagingen aan te gaan. Ik feliciteer het hele team van de residentie met hun deelname.”

More News

Gault&Millau bekroonde de beste gerechten en foodconcepten op Tomorrowland 2022

04/08/2022

Gault&Millau evalueert voor de 8e keer het food-aanbod op Tomorrowland en reikt opnieuw 5 festival food awards uit.

19/07/2022

Davigel becomes Sysco: a new name and an additional offering for more added

15/07/2022

Our partners