Gault&Millau Healthy Event Caterer of the Year

Oct 13, 2020

Met deze Award wil Gault&Millau een eventcateringbedrijf erkennen dat in zijn aanbod van gerechten en dranken opvallende inspanningen levert rond het gezondheidsaspect en daarnaast aandacht heeft voor een duurzame aanpak. Een eer die de Brusselse cateraar​ Chef Chez Soi te beurt valt. Omwille van het zeer actieve en inspirerende gezondheidsbeleid dat men voert inzake de selectieve aankoop en verwerking van producten en de aandacht voor de impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu.

Opgericht in 1988 als eventcateraar toont Chef Chez Soi reeds in 2011 interesse in een duurzaam milieubeleid. Met de installatie van zonnepanelen op het dak van het bedrijfsgebouw als tastbaar resultaat. Een bewustzijn dat de aanzet was tot andere duidelijke beleidsbeslissingen om een bijdrage te leveren tot een gezonder leefmilieu. Zo volgde de aankoop van elektrische en hybride wagens waardoor de cateraar een CO2 neutrale onderneming werd.

Om controle te hebben over het gezondheidsaspect van de keukenactiviteiten werkt de cateraar vandaag samen met een landbouwingenieur en voedingsdeskundige. Zij controleert onder meer of men bij het creëren van gerechten rekening houdt met specifieke allergieën. En of de chefs het evenwicht in de maaltijden inzake het vooropgesteld aantal calorieën respecteren. Als interne richtlijn heeft de cateraar het verbruik van dierlijke proteïnen vastgelegd op maximaal 185 gram per persoon. En bij het creëren van nagerechten besteedt het patissierteam extra aandacht aan het verminderen van het suikergehalte, zonder dat evenwel de beleving ervan aan waarde moet inboeten.

Opmerkelijk is verder de intense samenwerking met twee boerderijen die volledig biologisch werken en instaan voor de levering van seizoenproducten (groenten, fruit, kruiden,…), vlees (Angus runderen, Mangalitza varkens en kippen), eieren, honing en notenolie. In dezelfde geest werkt Chef Chez Soi enkel met dranken (wijn, bier, fruitsappen, koffie, thee,…) van biologische oorsprong.

Tot slot heeft Chef Chez Soi een scherp oog voor het probleem van afvalverwerking. Door bijvoorbeeld het koffiegruis te recupereren als substraat voor de productie van oesterzwammen. Een lekkernij die de paddenstoelenkweker per fiets terug bij de cateraar afzet om in gerechten te verwerken. Als smakelijk voorbeeld van hoe circulaire economie een win-win situatie kan opleveren.

More News

Gault&Millau Catering Awards 2023: hommage aan dynamische en onmisbare sector

Sep 10, 2023

Partnernews Meco: Ambachtelijk gerookte vleeswaren van topkwaliteit, tegen een betaalbare prijs

Aug 18, 2023

Sligro, jouw partner in foodservice

Aug 17, 2023

Our partners