Partnernews Ardo « Feed The Future With Fine Herbs, by Ardo »

Jan 29, 2025

In deze reeks zet Ardo elk seizoen een specifiek thema in de kijker, waarbij hun kwalitatieve kruidenmixen (frozen fresh, from the field) centraal staan. 

Ardo’s kruidenmixen zijn een uitstekende tool om diverse bereidingen in een handomdraai een verrassende smaakdimensie te geven. 

Met deze seizoensgebonden benadering zorgt Ardo ervoor dat u steeds de juiste smaken op het juiste moment binnen handbereik hebt.

In het artikel van deze maand plaatsen we aperitieven in de kijker. Daarbij ontdekt u een heerlijk recept van de verrassende variatie van Gravad lax op Scandinavische wijze met de Ardo Kruidenmix op Scandinavische wijze. Smakelijk!

Gravad lax op Scandinavische wijze

Ingrediënten

  • 200g Ardo Kruidenmix op Scandinavische wijze
  • 125g Ardo Spinazie foglia
  • 125g Ardo Wakame
  • 20cl sesamolie
  • 1 zalmfilet (1.2kg)
  • 1dl olijfolie
  • 2kg grof zeezout
  • 200g fijn zout
  • 200g kristalsuiker
  • 2 ciabatta
  • Radijsjes, bloemetjes

Bereidingswijze

  1. Meng het grof zout, fijn zout en de suiker.
  2. Pak de zalmfilet in deze mengeling in en bewaar in de koelkast (24-48u)
  3. Spoel het zout van de zalmfilet en droog deze af.
  4. Snij in twee en bestrooi met de kruidenmix op Scandinavische wijze, overgiet met olijfolie en trek vacuum. Laat minstens één dag marineren.
  5. Kook de spinazie foglia samen met de wakame in gezouten water. Giet af en mix samen met de sesamolie en wat kookvocht.
  6. Geleer en laat afkoelen. (gellan 10gr/l)
  7. Blend tot een homogeen spuitbaar zalfje.
  8. Maak crostini’s van de ciabatta.
  9. Snij dunne plakjes zalm en beleg er de toastjes mee, decoreer met de garnituren.

More News

Gault&Millau Young Horeca Talents Project bekroont inventieve en creatieve leerlingen: Gen Z in hotelscholen, helemaal mee met de tijd

Mar 25, 2025

Catering Cachette breidt uit met derde foodbar in Kortrijk ‘t Hoge

Feb 11, 2025

Event Catering Chef of the Year 2024

Nov 25, 2024

Our partners