Catering Award:
Gezondheid en nutritionele aspecten - Uitbesteed - BNP Paribas Fortis, vestiging Marais avec Sodexo

15/03/2017

Subsidiepolitiek, modulariteit, diëtiste

Bij BNP Paribas Fortis worden jaarlijks in zeven vestigingen door twee cateraars één miljoen maaltijden geserveerd. De grootbank stelt daarvoor hoge eisen vervat in een lastenboek geconcipieerd rond vier thema’s: duurzaamheid, toegankelijkheid, modulariteit en gezondheid. Dat laatste aspect wordt sterk ondersteund door externe voedingsdeskundigen en diëtisten van beide cateraars

Externe voedingsdeskundgen

Veel medewerkers maken dagelijks en dit gedurende vele jaren gebruik van de maaltijdservice die door de bank wordt aangeboden. Daarom zien we erop toe dat het eten niet alleen lekker smaakt maar ook gezond en evenwichtig is,” aldus Monique Kallen, Hoofd Logistiek. De subsidiepolitiek van de bank heeft daarbij als doel de gezonde producten te promoten. Die worden ook het best in de kijker geplaatst. 

De politiek van de bank berust niet op verbieden van bepaalde maaltijden of dranken maar wel op het aanzetten tot gezonder eten. Daarom maken we gezonde producten goedkoper en worden de ongezonde producten niet langer door de bank “gesubsidieerd”. De aangestelde, externe voedingsdeskundigen controleren in de keukens of de producten aan de vereisten qua gezondheid en gediversifieerd aanbod voldoen. Ze controleren overigens ook de samenstelling van de menu’s alvorens deze BNP Paribas Fortis, vestiging Marais avec Sodexo Subsidiepolitiek, modulariteit, diëtiste op ons Intranet gepubliceerd worden. Daarnaast zien ze ook of de gerechten in de menu’s correct en begrijpelijk zijn omschreven en of de menu’s dagelijks een vegetarisch alternatief bieden.”

 

‘Gezondste schotel van de dag’

Belangrijk is wat de bank omschrijft als modulariteit. “Medewerkers kunnen vrij kiezen uit de menu’s en zelf hun bord samenstellen waar enkel de portie vlees en vis qua gewicht beperkt is tot respectievelijk 150 en 200 gram, ”verduidelijkt Sandra De Koker, Supplier Relationship Manager. “Groenten en zetmeelproducten kunnen ze zo naar believen nemen wat maakt dat ze ook beter hun porties afstemmen op hun noden. ”Er wordt voorrang gegeven aan lokale en seizoensgebonden producten alsook BIO stukfruit. De medewerker kan individueel afstemmen met de keukenverantwoordelijke voor de meest voorkomende diëten. De voedingswaarde en allergenen van de gerechten worden op schermen weergegeven. “Onze voedingsdeskundigen geven ook elke dag aan wat de gezondste schotel is van de dag, ”aldus Sandra De Koker. De cateraars houden ook steeds één diëtiste ter beschikking die door onze medewerkers voor voedingsadvies kan geraadpleegd worden.”

Plus D'actualités

Gagnez du temps avec des produits précuits

12/09/2022

Face à l’inflation

31/08/2022

Partner in the picture: Allgro

19/08/2022

Nos partenaires