Topchef Wim Ballieu serveert culinaire klassiekers in Gentse woonzorgcentra

15 mai 2025

Bewoners van de Gentse stedelijke woonzorgcentra en elf lokale dienstencentra mogen zich voortaan elke maand verwachten aan een bijzondere culinaire ervaring. Voor hen ontwikkelde topchef Wim Ballieu, bekend van Balls & Glory, een exclusieve reeks van twaalf verfijnde signature dishes.

Belgische klassiekers met een verfijnde twist

Voordat hij aan de slag ging, bracht de chef enkele bezoeken aan de woonzorgcentra om rechtstreeks in gesprek te gaan met de bewoners. Hun voorkeur bleek overduidelijk: de traditionele Belgische keuken blijft ongeëvenaard in populariteit. Ballieu ging daarop aan de slag met vertrouwde recepten, maar gaf er een subtiele, gastronomische toets aan. Denk aan gerechten zoals zelfgemaakte sabayon, lengfilet met bloemkoolpuree en mosselen met beurre blanc.

Kwaliteit en beleving op het menu

Deze samenwerking kadert binnen het nieuwe cateringcontract van de Stad Gent met Compass Group. Eerder werd al geïnvesteerd in initiatieven zoals koffietastings, waarbij bewoners hun favoriete koffiesterkte konden kiezen. Met dit project is het doel te investeren in kwaliteit en in kleine momenten van geluk waar bewoners écht naar kunnen uitkijken.

Met deze unieke samenwerking toont de Stad Gent dat ook in de ouderenzorg plaats is voor culinaire beleving op hoog niveau. En dat een warme maaltijd, geserveerd met zorg en passie, meer dan ooit het verschil kan maken.

Plus D'actualités

Troisième édition du Guide des vins belges Gault&Millau et des Belgian Wine Awards 2025

2 juin 2025

GRILLER comme signature culinaire

16 mai 2025

Gault&Millau récompense l’innovation culinaire lors de la 8e édition des « Culinary Innovators Awards »

12 mai 2025

Nos partenaires