Awards 2020

Bekendmaking laureaten & studiogesprekken over de toekomst van catering

Op woensdag 30 september 2020 organiseerde Gault&Millau een uniek online webinar waar enerzijds de Catering awards 2020 bekend werden gemaakt en anderzijds een licht werd geworpen op de toekomst van de cateringsector in België. Met deze onlineshow wou Gault&Millau op een passende manier de sector van de grootkeukens en de event catering in de spotlight plaatsen. 5 jaar geleden deelde Gault&Millau voor het eerst de Catering Awards uit in samenwerking met de Beroepsverenigingen. In maart 2020 zou de eerste Night of the Catering plaatsvinden in zaal La Madeleine in Brussel. Covid19 besliste er anders over. In samenspraak met de sector werd besloten om op 30/09 alsnog de prijzen toe te kennen (die verdiend werden in 2019). Een manier om de sector te eren en te tonen waar ze tot maart 2020 toe in staat was, en het binnenkort opnieuw zal zijn, aldus Marc Declerck, CEO van Gault&Millau Benelux. Het webinar kan u hieronder opnieuw bekijken.

Door aandacht te geven aan de verschillende winnaars van de awards en door in gesprek te gaan met een aantal belangrijke vertegenwoordigers uit de sector, werd inderdaad een positieve boodschap gebracht aan iedereen die de afgelopen maanden geleden heeft onder de huidige crisis. De eerste editie van de Gault&Millau Catering gids zal via gaultmillaucatering.be online gepubliceerd worden, en in november in de Gault&Millau restaurantgids deels worden hernomen via een speciale Catering Cahier. Er werd ook een selectie van event cateraars en feestzalen met eigen catering opgenomen in deze digitale gids.

De winnaars van de Catering Awards 2020

Volgende winnaars werden voor de editie 2020 bekroond:


GROOTKEUKENAWARDS


Relatie met de klant 

  • Eigen beheer: Jan Yperman Ziekenhuis, Ieper
  • Uitbesteed: Aramark - WZC Zilversterre, Gent
  • Eigen beheer: CHC Résidence, Heusy


Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

  • Eigen beheer: UZ Leuven
  • Uitbesteed: Belgocatering - Bank Degroof Petercam
  • Eigen beheer: TCO Services, Louvain La Neuve


Gezondheid en nutritionele aspecten 

  • Eigen beheer: CM-Zorgverblijf Ter Duinen, Nieuwpoort
  • Eigen beheer: Domaine de Nivezé (Mutualité Chrétienne)


Innovatie & originaliteit 

  • Eigen beheer: AZ Groeninge, Kortrijk
  • Uitbesteed: Sodexo - UZ Gent
  • Eigen beheer: Duo Catering - Résidence L’Aurore, Charleroi


Waste management

  • Eigen beheer: WZC Meerminnehof, Mortsel
  • Uitbesteed: ISS - DEME
  • Uitbesteed: Sodexo - Résidence de la Knippchen, Arlon


EVENT CATERING AWARDS

  • Gault&Millau Best Catering Event of the Year: Sir Catering met Project X
  • Gault&Millau Innovative Event Caterer of the Year: J&M Catering
  • Gault&Millau Healthy Event Caterer of the Year: Chef Chez Soi
  • Gault&Millau Event Catering Chef of the Year Bronze: Tom Vandereecken - Gourmet Invent
  • Gault&Millau Event Catering Chef of the Year Silver: Damien Audusseau - Choux de Bruxelles
  • Gault&Millau Event Catering Chef of the Year Gold: Davy De Pourcq - Sir Catering

Meer informatie over de winnaars vindt u op www.gaultmillaucatering.be.

Programma van het webinar

  • Kick-off Seminarie: Studiogesprek met Marc Declerck, CEO Gault&Millau Benelux
  • Deel 1 – Grootkeukens: Bekendmaking Laureaten Grootkeuken Awards & Panelgesprek over de toekomst van grootkeuken (uitbesteed/eigen beheer) met Luc Vanhaverbeke (HFDV/UZ Leuven), Stijn Crombé (CEO Aramark), Bart Matthijs (CEO Compass) & Willem Asaert (culinair journalist)
  • Deel 2 – Event Catering: Bekendmaking Laureaten kookwedstrijd ‘Event Catering Chef of the Year’, Bekendmaking laureaten Event Catering Awards & Panelgesprek over de toekomst van event catering & locaties met Steven Droogers (voorzitter BECAS), Arnaud Tabery (woordvoerder UPT) & Gregory Van Wonterghem (Catering Van Wonterghem)
  • Afsluitende blik op de toekomst: Studiogesprek met Koen De Leus (hoofdeconoom BNP Paribas Fortis) over de economische impact en vooruitzichten voor de sector

Onze partners