Actie, camera, licht! Maak kennis met Auvicom

26 mei 2023

Actie, camera, licht! Welkom bij Auvicom, een bedrijf dat diepgeworteld is in familietraditie. Al bijna vijf decennia lang is deze onderneming gevestigd in Halle en fungeert het als betrouwbare partner voor bedrijven en organisaties op het gebied van verhuur, verkoop en reparatie van professionele video-, audio- en verlichtingsapparatuur. Wat in 1974 begon als een bescheiden eenmanszaak is in 2023 uitgegroeid tot een van de grootste audiovisuele bedrijven van België.Zaakvoerder Bart Van Den Daele is hier buitengewoon trots op: "Bijna vijftig jaar geleden begon mijn vader in zijn vrije tijd met de verkoop van muziekinstallaties aan particulieren. In het begin van de jaren 80 zijn we de stap naar de verhuur van videoprojectoren voor bedrijven gaan zetten, met Barco als partner. In de daaropvolgende jaren hebben we gestaag ons klantenbestand uitgebreid en hebben we veel bedrijfsruimtes omgetoverd tot veelzijdige vergaderzalen. In de jaren 90 zijn we begonnen met het verhuren van audiovisueel materiaal, wat onze bedrijfsgroei opnieuw heeft gestimuleerd."

"Drie pijlers vormen vandaag het bedrijfsmodel van Auvicom", aldus Bart. "We bieden onze klanten de mogelijkheid om hun vergaderzalen en auditoria in te richten door de nieuwste AV-apparatuur te verkopen en verhuren. De derde pijler is onze eigen service- en reparatiedienst met gespecialiseerde technici."

Met een team van ervaren medewerkers onder leiding van Bart, Peter en Rani staat Auvicom als een rots in de branding. "In het midden van de jaren 90 hadden we een bescheiden team van ongeveer zes medewerkers", blikt Bart terug. "Dankzij enkele overnames hebben we nu ongeveer vijftig werknemers in dienst. Dit resulteert in een schat aan technische en commerciële kennis die onze klanten enorm waarderen."

Bart geeft toe dat samenwerken met familieleden niet altijd gemakkelijk is. "Vanwege onze verschillende karakters botsen we soms bij het nemen van operationele of strategische beslissingen. Maar juist uit die discussies komen vaak de beste zakelijke ideeën voort. Tegelijkertijd kennen we elkaar door en door, wat leidt tot open communicatie. We proberen werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden op familiebijeenkomsten, hoewel dat in de praktijk niet altijd eenvoudig is!"

Tien jaar geleden heeft Bart een familiecharter opgesteld om het beheer van het familiebedrijf in goede banen te leiden. Dit deed hij in overleg met zijn boekhouder. "Met dit charter wilde ik duidelijke interne bedrijfsafspraken en richtlijnen formuleren", legt hij uit. "Moeten medewerkers van de derde generatie bijvoorbeeld externe ervaring opdoen voordat ze aan boord komen? En bij welke externe adviseurs kunnen ze terecht als er strategische problemen ontstaan?"

Een duurzame bedrijfsaanpak is een van de belangrijke thema's waar Auvicom volgens Bart sterk op inzet. "We investeren volop in inclusief werken, met een team dat bestaat uit mensen van verschillende nationaliteiten. Op het gebied van ecologie hebben we onder andere een bedrijfsvloot die wordt aangedreven door CNG en ledverlichting in onze kantoren. We zetten ook volop in op zonne-energie. Daarnaast promoten we al geruime tijd onze service- en hersteldienst, zodat we gezamenlijk de overstap kunnen maken van een wegwerpcultuur naar het hergebruik van apparatuur."

Meer Nieuws

Sir Catering opent nieuw restaurant en pop-up gastrobar DAGBLAD

11 jul. 2024

Gault&Millau moedigt slimme cateringoplossingen aan: Market 24/7

9 jul. 2024

Tweede editie van Gault&Millau Belgische Wijngids en Belgian Wine Awards 2024 voorgesteld

26 jun. 2024

Onze partners