Best Catering Event of the Year 2024 - Eventcateraars

19 nov 2024

Silverspoon gaat ‘Japandi’ voor Update-pro


Eerst dit…
Om in aanmerking te komen voor deze Award mocht elke cateraar een dossier met beeldmateriaal samenstellen op basis van een event dat in 2023 of 2024 plaats had. In de beoordeling hield een commissie van experts rekening met o.a. creativiteit, originaliteit, belevingsniveau, omvang, prijs-kwaliteit en budget. Het dossier moest onder meer inzicht geven in de volledige briefing van het project, kostprijs, aantal gasten en feedback van klant.


… en dan naar een oude industriële site
Voor het tienjarig bestaan voorzag het bedrijf Update-pro een feestelijke opening van hun nieuw kantoor in Wijnegem. Die maakt deel uit van de oude industriële site aan het Albertkanaal die door antiquair en kunst-
 handelaar Axel Vervoordt een even kunstzinnige als inspirerende bestemming kreeg. 

Om het feest qua sfeer naadloos te laten aansluiten op het volledig in Japandi stijl ingerichte kantoorinterieur ging Update-pro voor passende look & feel in zee met Bureau d’Au en voor het catering aspect met Silverspoon. Update-pro wou haar klanten voor de voorbije tien jaar bedanken met een casual feest in de Japanse tuin van het complex. “Als event planner is het cruciaal om samen te werken met partners die je visie begrijpen en tot leven brengen,” aldus Aurelie Snauwaert van Bureau d’Au. “Silverspoon dacht actief mee op basis van mijn moodboard dat de Japandi stijl van het kantoor weerspiegelde en wou doortrekken in de Japanse tuin die zich op de site bevindt. De klant wou een interactief, gemoedelijk event voor circa 160 gasten.” Op 27 juni 2024 zorgde Silverspoon met op maat gemaakte catering voor passende invulling waarbij de Japanse tuin voor natuurlijk decor zorgde. Eenvoudige kleuren en een toets groen zoals in het logo van Update-pro vormden een leidraad. Groen kwam terug in de bloemendecoratie verzorgd door Bureau’d’Au en in de groene Japans geïnspireerde matcha cocktail en yuzu mocktail. 

Een rijk gevarieerde keuze aan zeer fijn gestileerde Japanse en Aziatisch geïnspireerde aperitiefhapjes zette meteen de toon. Een stijl die de cateraar zorgvuldig tot bij de nagerechten met onder meer mochi en matcha banana tiramisu en tartaar van ananas, passievrucht, munt en kokos aanhield. Tussendoor konden de gasten aan een live sushi bar en live teppanyaki cooking bar genieten van tal van bereidingen die voor extra entertainment zorgden. Waardoor de hoogwaardige gerechten niet alleen omwille van hun culinaire meerwaarde indruk maakten. Door het gevraagde interactieve karakter van het tienjarig feest en de gestileerde sfeerschepping in de aparte setting konden de klanten van Update-pro terugblikken op een gastronomische happening en de opdrachtgever op een memorabele opening.

Meer Nieuws

Catering Cachette breidt uit met derde foodbar in Kortrijk ‘t Hoge

11 feb 2025

Partnernews Ardo « Feed The Future With Fine Herbs, by Ardo »

29 jan 2025

Event Catering Chef of the Year 2024

25 nov 2024

Onze partners