Healthy Event Caterer of the Year 2024 - Eventcateraars

31 okt 2024

Nori Catering, Lommel - Gezond koken in inspirerende omgeving

Het is hoogzomer. Herkenbare aroma’s van vers uitgestoken selder domineren de keuken. De kleurenpracht van net geplukte bloemen en bloesems zorgt voor een stilleven. Het zijn essentiële ingrediënten in aantrekkelijke vegetarische gerechten met fraîcheur én intensiteit. Ze geven aan de gerechten van Nori Catering opmerkelijke eigenheid

Vicky Janssens en Dax Huberdault zijn gevestigd in Lommel. Sinds een aantal jaren cateren ze intensief in de Heerlijckheyt van Elsmeren in Geetbets. Een serene, groene omgeving met waterpartijen,150 jaar oude bomen en karaktervolle gebouwen eigen aan een voormalige heerlijkheid. In 2023 besliste de eigenaar van het 30 hectaren metende domein om enkel nog met Nori Catering te werken. Uit erkentelijkheid omdat Nori Catering qua gedachtegoed perfect inspeelt op de verwachtingen van deze locatie. Die biedt zich aan als een transformatieve plaats waar mensen rustig kunnen bezinnen en via retraites kunnen herbronnen. En waar gezonde voeding een belangrijke rol speelt. Het domein is door zijn spiritueel en bijna sacraal karakter ook geliefd bij bedrijven als locatie voor seminaries, trainingen en brainstormsessies. Tegelijkertijd is er de ruimtelijkheid voor huwelijksfeesten. Om het evenwicht te bewaren tussen al deze activiteiten zijn deze laatste overigens beperkt tot 15 per jaar. 

“We koken al 25 jaar met focus op vegetarische gerechten en met een voorkeur voor biologische producten,” aldus Vicky Janssens. “In deze context bieden we voor de retraites een vegetarische, vegan tot zelfs vedische keuken.” Nori Catering kan ter plaatse kruiden en bloemen plukken en beschikt sinds kort aldaar over een voedselbos. “Ik ben thuis als jongen in de Flower Power tijd van de jaren zeventig dankzij mijn ouders opgegroeid met vegetarische keuken. Ik ben al mijn leven lang vertrouwd met die keuken,” vertelt Dax Huberdault al lachend. “Onze vegetarische keuken is even goed gefocust op fraîcheur, fijne beet, kruidigheid, intensiteit en kleur als in andere keukens. We hebben daarvoor een zeer breed repertoire aan gerechten die we ook in buffetvorm aanbieden. Voor de zakelijke maaltijden en huwelijksfeesten brengen we even goed gerechten met vis en vlees. Daar zijn we ook in thuis. We geven aan groenten en fruit steeds een belangrijke rol zodat maaltijden in balans zijn wat al onze klanten waarderen. Deze omgeving is trouwens een inspiratiebron om gezond, smaakrijk én vooral met plezier te koken.” 

Meer Nieuws

Catering Cachette breidt uit met derde foodbar in Kortrijk ‘t Hoge

11 feb 2025

Partnernews Ardo « Feed The Future With Fine Herbs, by Ardo »

29 jan 2025

Event Catering Chef of the Year 2024

25 nov 2024

Onze partners