Innovative Idea of the Year 2024 - Eventcareraars

8 nov 2024

Van Wonterghem Catering - Eigen software om service efficiënt te stroomlijnen

Bij het afhalen van gerechten zowel tij-dens het jaar als zeker met de kerstdagen kijken klanten terecht met hoge verwachtingen uit naar wat de traiteur bereid heeft. Met nieuwe software kan Van Wonterghem Catering nog een stapje verder gaan. 

De West-Vlaamse cateraar uit Kuurne zet al jaren hoog in op innovatie. Die aanpak heeft niet alleen betrekking op het moderniseren van keukenfaciliteiten en feestaccommodatie. Veel aandacht en energie gaat eveneens naar het ontwikkelen van software om zowel productie, planning en sales efficiënter te stroomlijnen. Zo werd recent een eigen software programma ontwikkeld die het werk voor afhaalcatering vlotter organiseert. Sinds de pandemie is het afhalen van gerechten ook bij Van Wonderghem Catering uitgegroeid tot een aparte, betekenisvolle businessunit. Tijdens de laatste eindejaarsfeesten werden zo’n 2000 menu’s bereid die samen goed waren voor 10.000 verschillende gerechten en die op Kerstavond of Oudejaars-avond werden opgehaalf. Om het verloop van die bestellingen te vergemakkelijken, de productie en het afhalen ervan efficiënter te organiseren, ontwikkelde Van Wonterghem Catering verschillende praktische tools en eigen software.

Zo zorgt nieuwe software ervoor dat klanten zeer gedetailleerd online kunnen bestellen. Ze kunnen voor één van de samengestelde menu’s kiezen en die verder aanvullen met andere gerechten of desgewenst hun menu zelf helemaal samenstellen. Daarvoor hebben ze de keuze uit klassieke, veggie of vegan gerechten en kunnen ze allergenen aangeven. Bij het afhalen krijgen ze een volledig gepersonaliseerd menuboekje met informatie over de bestelde gerechten, over benodigdheden en mogelijke allergenen en tips om de gerechten af te werken. Elke verpakte gang heeft een eigen kleur. Gerechten met meerdere onderdelen zijn zo makkelijk herkenbaar waarbij ook vermeld wordt uit hoeveel onderdelen ze be-staan. Dit is ook handig om ze bij het bewaren in de koelkast samen te houden. Elk gerecht is verder voorzien van een unieke QR-code waardoor de klant al deze informatie terugvindt. Via dezelfde QR-code weet men intern ook bij het afhalen of de bestelling compleet is. Diezelfde software zorgt ervoor dat de keuken samenvattend weet hoeveel gerechten er moeten gemaakt worden, hoe de mise en place kan georganiseerd worden en hoe ze precies volgens welk volume moeten verpakt worden. Verder kan het afhalen van de gerechten per tijdslot comfortabel geregeld worden zodat wachttijden tot het minimum beperkt worden.

Meer Nieuws

Catering Cachette breidt uit met derde foodbar in Kortrijk ‘t Hoge

11 feb 2025

Partnernews Ardo « Feed The Future With Fine Herbs, by Ardo »

29 jan 2025

Event Catering Chef of the Year 2024

25 nov 2024

Onze partners