Sustainability Award 2024 - Eventcateraars

25 okt 2024

Coeur Catering, Gent - 20.000 bomen, 360° aanpak en originele goodiebag

Coeur Catering neemt het bijzonder actuele begrip duurzaamheid al enkele jaren zeer concreet ter harte. Toekomstbestendig ondernemen zit sinds 2018 vervat in het E-Coeur plan. De Gentse cateraar nam daartoe het initiatief om het begrip duurzaamheid in een meerjarenplan inhoudelijk sterk vorm te geven en zich ook op dat vlak te onderscheiden. En dit in samenwerking met Stad Gent en UGent die de cateraar daarin adviseert.

Het E-Coeur plan van Coeur Catering beoogt een 360° aanpak dat door alle medewerkers moet gedragen worden om het idee van duurzaamheid waarachtig en succesvol te maken. Het is een geïntegreerd actieplan om de impact van de kernactiviteit, met name het samenbrengen van mensen rond het serveren van goed eten, tot een minimum te beperken. Het E-Coeur plan omvat zeer concrete actiepunten. Sommige zijn evident, zoals het werken met lokale en biologische producten. Daarbij gaat de voorkeur naar vis die gevangen wordt volgens het gedachtegoed van NorthSeaChefs. Tonijn, paling of victoriabaars zijn not done. Minder vanzelfsprekend is het resoluut bannen van rundvlees in het aanbod en het feit dat 50% van de aangeboden gerechten vegetarisch zijn. In het drankenassortiment kiest de cateraar voor wijnen uit eigen land of de oude wereld om de CO2-uitstoot bij het transport te beperken. Verder staat de cateraar momenteel via zonnepanelen zelf in voor 80% van eigen stroombehoefte.

“In onze 360° aanpak waarin we medewerkers en klanten betrekken, kunnen we nooit voldoende doen om de impact op de omgeving volledig te compenseren,” aldus Wim De Bruyne, één van managing partners bij Coeur Catering. “Daarom ondersteunen we als partner en ambassadeur Go Forest, een organisatie die zich in de strijd tegen de klimaatverandering inzet tegen de ontbossing en zich inzet voor de bescherming van de biodiversiteit.” Zo voorziet Coeur Catering een eigen budget om via Go Forest tussen 2021 en 2030 minstens 20.000 bomen aan te planten. “We geven ook vaak jonge boompjes aan onze klanten in plaats van de klassieke goodiebag. Met zo’n geste maken we het containerbegrip duurzaamheid dat vandaag op ieders lippen ligt zeer concreet.”

Meer Nieuws

Catering Cachette breidt uit met derde foodbar in Kortrijk ‘t Hoge

11 feb 2025

Partnernews Ardo « Feed The Future With Fine Herbs, by Ardo »

29 jan 2025

Event Catering Chef of the Year 2024

25 nov 2024

Onze partners