Event Catering Awards 2024 (Award 8) - Event Catering Chef of the Year

Tijdens een kookwedstrijd gaat een professionele jury van Gault&Millau Belux op zoek naar de beste event catering chefs. Deelnemers worden geselecteerd door middel van het indienen van een dossier dat onder meer bestaat uit een in detail uitgeschreven recept. 

Op basis van hun dossier worden de finalisten uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd die op maandag 10 juni 2024 (11 – 17 uur) plaats heeft in Hotelschool Gent, Lange Violettestraat 10, 9000 Gent.

Deelnemende chefs moeten 2 gerechten maken: 1 gerecht volgens vooraf bepaalde criteria en 1 gerecht aan de hand van een zgn. verrassingsbox die men ter plaatse 2,5 uur op vooraf ontvangt. Op basis van deze gerechten zal de jury de top drie (goud-zilver-brons) huldigen tijdens de ‘Gault&Millau Catering Awards Show’ op maandag 9 september 2024 in Brussel.

Kandidatuur “Catering Chef of the Year”:

Kandidaten kunnen via onderstaand formulier deelnemen. Deelnemen kan tot 15 mei 2024.

Algemeen

Wedstrijd

Bijlagen

Graag ook volgende zaken toevoegen aan uw formulier:

CC

Verdere wedstrijdvoorwaarden “Catering Chef of the Year”:

  • 2 deelnemers per cateringteam (1 chef + 1 keukenmedewerker) geen freelance chefs toegelaten. 
  • Materialen aanwezig per team in Gent: inductievuren, Rational oven, werkruimte, koeling, vriezer, snelvriezer, salamander, frituur, microgolf, roner (te delen), roomijsmachine, basis potten & pannen zijn aanwezig. Thermomix, eigen roner en pacojet mag de chef zelf meebrengen alsook klein keukenmateriaal. 
  • Iedereen brengt eigen messen en diverse kookmaterialen mee.
  • Bij twijfel contacteer de wedstrijdleiding vooraf via [email protected]
  • De jury weet niet van welke cateraar welke gerechten komen en proeft dus blind. Enkel de wedstrijdleiding en twee assistenten zijn discreet op de hoogte. Bekendmaking volgt pas tijdens de ‘Gault&Millau Catering Awards Show’ op maandag 9 september 2024 in Brussel.

Our partners