Partner news:
De kunst van praliné:
een erfgoed van smaak en traditie

Sep 19, 2024

Ontdek de nieuwe trends in Praliné met Belcolade en Taste Tomorrow

Het was in de schaduw van de Franse kastelen in de 16e eeuw dat de vindingrijke Clément Lassagne, maarschalk van Plessis-Praslin, de eerste praliné maakte door hele amandelen te malen en te bedekken met gekarameliseerde suiker. Hij verkreeg een zachte pasta die tot praliné werd gedoopt. 

Nu, meer dan drie eeuwen later, blijft praliné een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit voor patissiers, bakkers en chocolatiers wereldwijd. Praliné is meer dan een vulling; het is een samenspel van smaken en texturen die culinaire creaties naar nieuwe hoogten tilt. Met respect voor traditie en een blik op de toekomst zet PatisFrance zich in om dit klassieke product te blijven verfijnen en innoveren.

Huidige trends

Ook vandaag is praliné nog steeds razend populair. Uit recent marktonderzoek is gebleken dat de meest populaire smaken in de categorie chocoladeconfectie de afgelopen jaren hetzelfde zijn gebleven: hazelnoot, amandel en karamel, op respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats (Innova Market Insights). Ook in cake, gebak en high-end patisserie blijkt hazelnoot een favoriet te zijn.

Hazelnoot Piémont IGP 62% praliné

Vandaag is de smaak van hazelnootpraliné meer dan ooit geliefd bij consumenten. Belcolade heeft hierop ingespeeld en het praliné assortiment van PatisFrance uitgebreid met de IGP Piémont praliné. Deze praliné is vernoemd naar de gelijknamige regio in het noordwesten van Italië. De lokale hazelaar “Tonda Gentile Trilobata” vindt in die regio de ideale omstandigheden om te groeien en zijn typerende aroma’s volledig te ontwikkelen. Deze hoogwaardige praliné van de wereldwijd gewaardeerde “Tonda Gentile Trilobata” hazelnoot combineert een verfijnde smaak met een knapperige textuur en kent vele toepassingsmogelijkheden.

Marcona Amandel 70% praliné

Ook de amandelpraliné is niet meer uit de chocolade- en patisseriewereld weg te denken. De Marcona-amandel, afkomstig uit Spanje, profiteert van het lokale, warme klimaat dat gunstig is voor de teelt. De Marcona-amandel staat bekend om zijn zoete smaak en zachte textuur, waardoor hij wereldwijd gekend én gewaardeerd wordt. Deze praliné, die zich kenmerkt door een traditionele textuur, onderscheidt zich binnen het hoogwaardige assortiment van PatisFrance door haar uitzonderlijke smaak.

Een breed gamma aan smaken en texturen

Praliné is een cruciaal element voor vele chocolade- en patisseriecreaties, waarbij zowel de smaak als de textuur het verschil kunnen maken. Belcolade kan met PatisFrance een ruim assortiment praliné aanbieden dat van dezelfde hoogstaande kwaliteit is als Belcolade chocolade. 

PatisFrance, gepassioneerd door praliné sinds 1946, heeft een rijk erfgoed opgebouwd dat synoniem staat voor Franse kwaliteit. Hun uitgebreide assortiment is wereldwijd erkend en biedt voor elk wat wils. De authentieke Franse pralinés, met hun traditionele charme, weten de fijnproever te verleiden, terwijl Pralicrac een verrassende draai geeft met zijn unieke, knapperige textuur. Gianduja vertegenwoordigt de synergie tussen Belcolade en PatisFrance, waarbij chocolade en hazelnoot samensmelten tot een zachte pasta, gecertificeerd met het Cacao-Trace keurmerk voor duurzaamheid en kwaliteit.

Met deze rijke geschiedenis en toewijding aan kwaliteit, blijft PatisFrance een inspiratiebron voor patissiers en chocolatiers die streven naar uitmuntendheid in hun ambacht.

Ontdek ons assortiment hier: https://www.belcolade.com/nl-be/producten/pralines-and-nut-pastes

More News

Partner news Sysco: Zeus' Favourite

Sep 10, 2024

Gault&Millau reikt de Catering Awards 2024 uit

Sep 10, 2024

Catering Awards Magazine 2024

Sep 10, 2024

Our partners