Beroepsfederatie BECAS start activiteiten terug op

28 mrt. 2023

Beroepsfederatie BECAS start activiteiten terug op

Grote belangstelling tijdens Voorjaarsbijeenkomst 22 maart 2023

Meer dan 3 jaar na de laatste officiële bijeenkomst verzamelde BECAS vzw, de beroepsfederatie die opkomt voor de economische en politieke belangen van alle eventcateraars en feestzalen met eigen catering (NACE 56.210), vorige week maandag te Zaal Rijvissche in Zwijnaarde/Gent. 

Het werd een hartelijk weerzien voor meer dan 60 event cateraars die kwamen luisteren naar de plannen van voorzitter Steven Droogers nadat de van oorsprong feitelijk vereniging tijdens de Corona crisis werd omgevormd naar een vzw. 

De afgelopen jaren droeg BECAS vzw vooral achter de schermen bij door de actieve deelname van haar bestuursleden binnen Horeca Vlaanderen, Unizo en Event Confederation. Echter, nu de meeste cateraars eindelijk een volwaardig werkjaar achter de rug hebben, wil de vereniging terug focussen op haar originele missie: “gelijkgestemde beroepsprofessionals samenbrengen en inspireren dmv bijeenkomsten.”  

Na getuigenissen van o.a Jan Van Eyck (Van Eyck Catering) en Jan Verhelle (Diner Privé) werd duidelijk dat de aanwezigen net als hen vooral wakker lagen van de stijgende prijzen, het structureel tekort aan opgeleid personeel en het behouden van gezonde marges in de sector. 

De avond werd afgesloten met een culinaire walking dinner verzorgd door Gourmet Invent en Sligro-ISPC

Over BECAS

BECAS (becas.be) werd in 2017 opgericht als kwaliteitslabel en feitelijke vereniging om inspiratie te delen onder haar stichtende leden via events. De 15 oorspronkelijke leden komen hoofdzakelijk uit Vlaanderen. Sinds 2020 onderhoudt BECAS nauwe samenwerkingsverbanden met UPT (franstalige eventcateraars met hoofdzakelijk leden uit Brussel en Waals Brabant) en Confederatie Events (koepelorganisatie die de event sectorfederaties samenbrengt). Sinds 2022 werd BECAS omgevormd naar een vzw en streeft het na om als erkende beroepsfederatie alle eventcateraars en feestzalen met eigen catering (NACE 56.210) te verenigingen. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via [email protected]

 

Meer Nieuws

Sir Catering opent nieuw restaurant en pop-up gastrobar DAGBLAD

11 jul. 2024

Gault&Millau moedigt slimme cateringoplossingen aan: Market 24/7

9 jul. 2024

Tweede editie van Gault&Millau Belgische Wijngids en Belgian Wine Awards 2024 voorgesteld

26 jun. 2024

Onze partners