De jury heeft beslist:
dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

7 jan. 2024

Elf Belgische hotel- en toerismescholen namen op 28, 29 februari en 1 maart 2024 deel aan de twaalfde editie van de AEHT Cornet Trophy, die dit jaar plaatsvond in VTI Spijker in Hoogstraten. Zesendertig studenten uit de verschillende scholen namen het tegen elkaar op in vier wedstrijddisciplines: Culinary Arts, Restaurant Service, Pastry en Tourist Destination. Dit event was tevens de landelijke preselectie voor de jaarlijkse Europese AEHT-wedstrijd en conferentie. De 37ste editie ervan zal plaatsvinden van 4 tot 9 november 2024 in Riga, Letland.

 

Top chef Viki Geunes is trotse peter van de AEHT Cornet Trophy. Viki Geunes: “In Vlaanderen mogen we terecht trots zijn op onze lokale producten van topkwaliteit én uiteraard ook op onze bieren. Belgische producten zijn van wereldklasse. Veel mensen vinden die kwaliteit vanzelfsprekend, maar dat is ze zeker niet. Ook dat bier over een rijker aroma- en smakenspectrum dan wijn beschikt waarmee je gerechten kan combineren, is nog te weinig bekend. Daarom verdient dit initiatief mijn steun, tevens wil ik de studenten met mijn peterschap inspireren en motiveren in hun beroepskeuze.”  

Sinds vorig jaar participeert Gault&Millau zowel in de jurering van de service als de keuken. 

 

De winnaars

De winnaars mochten felicitaties in ontvangst nemen van Viki Geunes (Zilte), Roger van Damme (Het Gebaar) en Matthias de Caluwé (Horeca Vlaanderen).

 

Restaurant service:

De teams in de zaal hadden op donderdag al een theoretische- en praktische proef over bieren, zoals het correct tappen van Estaminet en schenken van Cornet  afgelegd. Het pairen van bieren bij de gerechten en serveerkunde werden op vrijdag gequoteerd. Tijdens de slotceremonie kregen Dylan Achten (Hotelschool Hasselt) en Arne Rommelaere (Hotelschool Gent) de gouden medaille, Sion Embrechts (Talentenschool Turnhout) en Emilie Decroos (COOVI Anderlecht) kregen zilver. De derde plek ging naar Kenji Aaerts (VTI Spijker Hoogstraten) en Noah Zine (Colomaplus Mechelen).

 

Culinary Arts:

De gouden medaille voor Culinary Arts ging naar Joran Lefevere en Senne Menargues-Torres van Hotelschool Gent en VTI Spijker Hoogstraten. Zilver ging naar Cis Versmissen (Talentenschool Turnhout) en Jeremy Collard (Campus Wemmel). Virginia Malama (COOVI Anderlecht) en Daan Hendrickx (PIVA Antwerpen) kregen de bronzen medaille.

 Pastry:

De deelnemers van de Pastry-discipline presenteerden hun creaties als dessert tijdens de wedstrijdlunch. Hier mochten Axel Denis (Campus Wemmel) en Sarah De Nobili (Hotelschool Gent) de gouden medaille in ontvangst nemen, kregen Laurence Verleyen (PIVA Antwerpen) en Ryan Rossignol (Technigo Aalst) de zilveren medaille.  Brons ging naar Alessandro De Meyer (VTI Spijker Hoogstraten) en Bunjamin Aktepe (Hotelschool Hasselt).

 

Tourist Destination:

Het winnende team bestond uit Indy de Brouwer en Julia Bevoort van Ensorinstituut Oostende en VTI Spijker Hoogstraten. De tweede plaats ging naar Babette Creemers van Colomaplus Mechelen en Shekina Sanchez Gonzalez van Hotelschool Hasselt. Bjarne Van Puijenbroek (VTI Spijker Hoogstraten) en Audrey Marique (Campus Wemmel) kregen de bronzen medaille.

 

Speciale prijs voor teamwork:

Naast de punten per discipline, werd over alle proeven heen een algemeen winnend team bepaald. Dat werd team 4 en bestond uit de volgende leerlingen: Axel Denis en Sarah De Nobili voor Pastry, Dylan Achten en Arne Rommelaere voor Restaurant Service, en Megan Townsend (Hotelschool Hasselt) en Nolan Mordang (Technigo Aalst) voor Culinary Arts.

 

Wat maakt de AEHT Cornet Trophy nu zo uniek?

De wedstrijd vergt niet enkel de eigen vakkennis en creativiteit van de individuele leerling. Elke deelnemer vormt een team met een leerling van een andere school. Op korte tijd moeten de studenten samen een recept of presentatie uitwerken, de taken verdelen en op elkaar afstemmen. Dat maakt de wedstrijd bijzonder: teamwork is de sleutel tot succes en gedeelde verantwoordelijkheid primeert. 

Meer Nieuws

We are House of Hospitality

10 mei 2024

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

26 apr. 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

4 mrt. 2024

Onze partners