Catermonkey, minder zorgen met snugger aapje

9 mei 2019

Catermonkey, minder zorgen met snugger aapje

Als een trouw, slim en speels aapje dat op je schouder zit en al je bewegingen volgt. Catermonkey lijkt een interessant instrument voor cateraars die graag hun hoofd leeg maken om creatief te denken. Onder meer cijferwerk en planning laten ze over aan het softwareprogramma dat ontwikkeld werd vanuit de dagdagelijkse catering realiteit.
 
Cateraars moeten aan honderd en één zaken denken. Ze werken vaak op verplaatsing en moeten meestal voor hun opdrachtgevers zeer specifiek maatwerk afleveren. Hun aandacht staat dus zelden op automatische piloot. Continu alert zijn en bijsturen is de boodschap. Met een uit de praktijk ontstaan en daartoe speciaal ontworpen catering softwareprogramma hebben cateraars voortaan een persoonlijke assistent bij de hand die alle zorgen registreert. Als een trouw aapje dat op de schouder zit en voortdurend aandachtig meekijkt. Catermonkey klinkt niet alleen ludiek. Met het intuïtief opgesteld softwareprogramma voor cateraars gaat men ook al spelend om. “Zoals zovele andere mensen bekijk ik zelden handleidingen of manuals,” verduidelijkt cateraar Maty Van Geirt. Samen met software ontwikkelaar Marten Sytema ligt hij aan de basis van een programma dat cateraars een stevige ondersteuning geeft. Catermonkey is het resultaat van zeven jaar praktijkervaring in cateringsector. “Maty was één van mijn eerste klanten en hij gaf me van bij de start continu positieve feedback,” vertelt Marten Sytema. “Op die manier heb ik de software voortdurend doelgericht kunnen verbeteren in functie van de praktische noden in de sector. Maty’s ervaringen waren ook bijzonder nuttig omdat hij als cateraar diverse type ondernemingen aanstuurde waaronder bijvoorbeeld ook een divisie aan foodtrucks.”

​Kostenbesparend en efficiëntie verhogend

Omdat beide ondernemers het goed met elkaar konden vinden en zeer complementair werkten, werd een nieuw bedrijf opgericht. Met Catermonkey bieden ze een abonnement aan om online gebruiksvriendelijke software te gebruiken voor de catering- en eventsector, voor afhaal- en bezorgcatering, foodtruckers en trouw- en feestlocaties. De cateraar wordt in heel het business traject begeleid: van offerte opstellen over bestellingen plaatsen en personeel plannen tot factuur maken en feedback vragen aan klanten. Het online systeem biedt onder meer via simpele rekenfuncties aan hoeveel producten men moet kopen, hoeveel medewerkers moet gepland worden en welke materialen moeten voorzien worden. “Met dit systeem is de kans dat men iets over het hoofd ziet of verkeerd inschat, zeer klein geworden,” aldus Maty Van Geirt. “Maar wellicht nog belangrijker is het efficiënter aankoopbeleid en het tijdsgebruik waardoor men met een pak minder zorgen of stress tijd heeft om creatief te ondernemen. Ik spaar daarmee ook minstens twee kantoormedewerkers uit en heb tegelijkertijd een veel beter zicht op al mijn activiteiten.” Daarnaast biedt Catermonkey de mogelijkheid om snel en efficiënt offertes in eigen huisstijl aan te bieden.

Klant maakt zelf offerte
 
Meest innovatief is de mogelijkheid om de klant de kans te bieden op de website van de cateraar zijn offerte samen te stellen. “In Nederland is deze manier van werken al meer mainstream en in België zit die aanpak er ook aan te komen,” aldus Maty Van Geirt. “Voor mijn cateringconcepten is dat trouwens al zeven jaar een feit.” Nog een pluspunt van Catermonkey is het overzichtelijk karakter van alle zakelijke gegevens. “Wie een bedrijf wil overlaten, kan met dit systeem makkelijk aantonen wat de kernactiviteiten zijn en hoe de organisatie gestructureerd is.” Catermonkey hanteert daarvoor een gebruiksvriendelijke stijl en biedt tal van praktische hulpfuncties voor wie toch nog vragen heeft. Daarnaast is er een online chatfunctie. “Ze werkt wel degelijk, maar wordt opvallend zelden gebruikt,” aldus Marten Sytema. Alvast een teken dat dit snugger cateringaapje van wanten weet.
 
Meer informatie: www.catermonkey.nl

Meer Nieuws

Eerste Gault&Millau Catering Award 2024 al bekend!

12 jun. 2024

We are House of Hospitality

10 mei 2024

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

26 apr. 2024

Onze partners