Gault&Millau Catering Awards 2020

13 okt. 2020


Vijf jaar geleden verscheen ons eerste magazine Grote Keuken/Grande Cuisine met die werkwoorden als doelstellingen. We creëerden hiermee een uniek platform. Grootkeukens en cateraars in bedrijven, ziekenhuizen, zorgcentra, instellingen en scholen kregen daarmee aandacht voor hun geleverde inspanningen en antwoorden op al hun uitdagingen. Aansluitend plaatsten de Gault&Millau Catering Awards in samenwerking met de beroepsverenigingen een aantal bedrijven rond specifieke thema’s in een bijzonder daglicht. De respons was meer dan positief, de aandacht, inclusief van de media, groot.

Vanuit de sector groeide de vraag om eveneens aan de event catering sector passende aandacht te besteden. Opnieuw met de steun vanuit een vereniging, met name BECAS zocht Gault&Millau naar een breder platform. Eerst, in augustus 2019, met een speciale editie rond event catering als voorbode op deze Gault&Millau Cateringgids 2020 die de sector een nog ruimer forum geeft. Met aandacht voor de winnaars van Awards die voor beide catering disciplines worden uitgereikt. Met een overzicht van eventcateraars en eventlocaties. Met aandacht voor de winnaars van wedstrijden die specifiek voor de grootkeuken en cateringsector georganiseerd worden, waaronder de door Gault&Millau opgezette wedstrijd voor Event Catering Chef van het Jaar. De onafhankelijke specialistenjury heeft weer prima werk verricht, en we zijn trots op de laureaten die we dit jaar opnieuw kunnen voorstellen. Allemaal instellingen en cateraars met een hart voor eten… en voor hun klanten.

Daarnaast bieden we een breed perspectief op de functie van Gault&Millau als consulent in de cateringwereld. Zowel in de bedrijfscatering als in de catering in woonzorgcentra speelt Gault&Millau inderdaad een steeds actievere rol. Een engagement die zijn inspecteurs ook in het Lotto Park al voor het tweede seizoen op zich nemen terwijl ze tijdens diverse zomerfestivals al ettelijke jaren de kwaliteit van de catering beoordelen.

Catering groeit en bloeit en geeft net zoals alle andere sectoren vorm aan een transitie naar een meer duurzame aanpak. Deze eerste Gault&Millau Cateringgids heeft dat thema als rode draad en blijft daarover informeren. Uit respect voor alle belanghebbenden in deze dynamische sector die in al die veranderingen, opportuniteiten en kansen zien. En uit respect voor alle mensen die dagelijks van al die cateringactiviteiten dankbaar gebruik maken.


Deze gids moet de eerste zijn van een reeks en groeien, samen met u. Uw suggesties en inzichten zijn belangrijk, want samen zijn we sterker. We lezen uw bemerkingen graag op [email protected].

Voor het Gault&Millau Catering Team
Marc Declerck
CEO

Meer Nieuws

Belgian Event Caterer Association BECAS: Samen sterk

7 dec. 2023

Bedrijfscateraars blazen energiek positieve wind in hun zeilen

4 dec. 2023

Nieuw: GM Catering Award 2024 rond Medewerker Welzijnsbeleid, met partner SD Worx

30 nov. 2023

Onze partners