Innovative Catering Concept of the Year

6 nov. 2023

De Feestarchitect met innoverende proefavonden

Met De Proef, een voorproefje van wat een huwelijksfeest kan zijn, laat conceptcateraar De Feestarchitect uit Destelbergen mensen met trouwplannen in groep vooraf kennismaken met wat ze als feestmogelijkheden kunnen voorstellen. Tegelijkertijd dienen deze gasten onwetend als klankbord om bepaalde nieuwe gerechten en presentatietechnieken uit te testen. 

Met De Proef is conceptcateraar niet aan zijn proefstuk toe. De Feestarchitect organiseert al bijna tien jaar proefavonden voor mensen die de cateraar voor hun huwelijksfeest hebben gekozen. Daarnaast zijn die proefavonden een ideale gelegenheid voor toekomstige echtparen die nog beslist hebben met wie ze willen samenwerken. 

Die maandelijks georganiseerde vrijdag-
 avonden zijn bovendien bijkomend een moment waarop de cateraar innoverende ideetjes tijdens zo’n event kan testen om te zien of deze in de smaak vallen. Een aanpak die naar eigen zeggen niet zonder risico is. De conceptcateraar vindt ruim denken echter zeer belangrijk en ziet innoverend ondernemen en gasten blijven verrassen met nieuwe creaties als een essentieel onderdeel van de bedrijfsaanpak.

Zo’n avond begint overigens in de keuken van het bedrijf waar de zaakvoerders hun gasten verwelkomen met drie soorten aperitief en vernieuwende hapjes. Doel is om op een transparante manier de toekomstige of potentiële klanten met de achterkant van het bedrijf en zowel de keuken- als brigade te laten kennismaken. Naast het operationele team is er ook iemand van het salesteam en het projectteam aanwezig om allerhande vragen te beantwoorden. 

Tijdens De Proef gaan kelners niet enkel rond met hapjes. Met bijvoorbeeld een centraal charcuteriebuffet in de keuken te plaatsen, creëert de cateraar aparte dynamiek. Daarnaast serveren de kelners walking starters of mini-voorgerechtjes voor koppels die graag uitgebreid willen aperitieven. Door diverse concepten in elkaar te laten vloeien, krijgen koppels beter inzicht in wat mogelijk is om aan hun feest een aparte persoonlijke toets te geven. 

Daarbij wordt niet alleen gefocust op wat de keuken ten beste heeft. Aanwezigen kunnen in De Belevingsruimte waar het proeffeest plaatsheeft, kennis maken met diverse stoelen en andere materialen. Een bloembinderij die als vaste partner meewerkt, laat aanwezigen kennismaken met vers gemaakte bloemstukken. Een zelfstandige patissier die voor De Feestarchitect opdrachten uitvoert, laat gasten van haar verfijnde creaties proeven. Want rond voorproeven draait het hele concept. Voor de avond wordt een bijdrage gevraagd die na bevestiging van een feest in mindering wordt gebracht. Een originele totaalaanpak die met een Award wordt beloond.

Meer Nieuws

Sir Catering opent nieuw restaurant en pop-up gastrobar DAGBLAD

11 jul. 2024

Gault&Millau moedigt slimme cateringoplossingen aan: Market 24/7

9 jul. 2024

Tweede editie van Gault&Millau Belgische Wijngids en Belgian Wine Awards 2024 voorgesteld

26 jun. 2024

Onze partners