Partnertekst:
Davigel by Sysco

13 okt. 2020

Duurzame aanpak rendeert

Als specialist in het leveren van verse, afgewerkte en diepgevroren producten voert Davigel by Sysco een actief duurzaamheidsbeleid dat de laatste jaren nog aan vaart wint.

Werken met voorbereide convenience producten biedt voor cateraars evidente kostenbesparende voordelen. Denk maar aan een efficiënter beheer van de arbeidskost. Maar daarnaast zijn er nog voordelen. “Zo vermindert onze klant aanzienlijk de afvalstroom, wat past in een duurzame aanpak, en tegelijkertijd wordt de hoge kost in verband met het verwerken van restafval beperkt,” legt Tom Desmet, branch manager bij Davigel by Sysco uit. Daarnaast zorgt Davigel zelf voor een lagere impact op het milieu door vooral dun karton als verpakkingsmateriaal te gebruiken en aluminium of plastic zoveel als mogelijk te bannen.

In het aanbod aan producten is er eveneens een duidelijke transitie merkbaar. “Zes jaar geleden was onze vis voor 43% afkomstig van duurzame vangst. Vandaag is dat reeds meer dan 80%. Een duurzame aanpak is een stap voor stap proces dat bij ons steeds nog aan vaart wint. In ons aanbod dat voor 30% verse producten omvat, focussen we bij de selectie op het korte keten principe en geven we voorrang aan lokale kwaliteitsproducten. Op die manier willen en kunnen we immers aan de veranderende eisen en verwachtingen van onze klanten voldoen.”

Meer Nieuws

We are House of Hospitality

10 mei 2024

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

26 apr. 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

4 mrt. 2024

Onze partners