Compass Group breidt portfolio uit met top event-cateraar J&M Catering

01/07/2022

Brussel, 30 juni 2022 – Foodservicebedrijf Compass Group België neemt event cateraar J&M Catering over. Dat maakten beide bedrijven eerder vandaag bekend. De top-cateraar uit Schelle is marktleider in België en voert jaarlijks zo’n 3000 evenementen uit met de merken J&M Catering en Silverspoon.

Compass Group België, onderdeel van ‘s werelds grootste foodservicebedrijf Compass Group Plc (LSE:CPG), blijft verder bouwen aan de diversificatie van haar foodservice-activiteiten.

Zo voegt Compass Group met de overname van J&M Catering een nieuwe parel toe aan de kroon waarin voorheen al Gourmet Invent en Amalthea zaten. Eerder deze maand ook werd in Nederland het gerenommeerde cateringhuis Maison van de Boer overgenomen en werd in België Fair Catering gelanceerd, gespecialiseerd in beurscatering.

Bart Matthijs, CEO van Compass Group België: “J&M Catering is een heel straffe aanwinst voor ons en we zijn heel blij dat we tot een mooie overeenkomst konden komen. De activiteiten van J&M en Silverspoon zijn absoluut complementair met die van Gourmet Invent en Amalthea. Met deze acquisitie komen we nog slagvaardiger voor de dag en kunnen we nog meer synergiën opzoeken, vooral op vlak van operations en support. Tegelijkertijd blijven we wel hameren op de eigenheid en unieke aanpak van al onze event cateraars. Dat is net hun sterkte en daar gaan we niets aan veranderen.”

“Klopt,” aldus Jan Jacobs, zaakvoerder van J&M Catering: “Met Compass Group hebben we een sterke partner die ons begrijpt, die hetzelfde duurzame verhaal uitdraagt en die ons het nodige vertrouwen schenkt om ons autonoom te blijven ontwikkelen. Onze bestuurders en het managementteam blijven dan ook volledig aan boord. Heel belangrijk voor ons: Compass Group is een sectorgenoot die onze business en klanten kent en die ons versterkt om ons eigen ambitieuze verhaal verder te kunnen schrijven. Een perfecte match dus.”

Met Gourmet Invent, Amalthea, J&M Catering en Silverspoon heeft Compass Group nu 4 topcateraars in hun portefeuille die samen het volledige gamma aan event- en hospitality catering afdekken. Het bedrijf beschikt voortaan ook over 3 grote event-productiekeukens in België. Ook de keukens van Maison van den Boer in Veghel (NL) zullen ingezet kunnen worden voor Belgische activiteiten.

In totaal stellen de 4 Belgische cateraars ongeveer 300 vaste krachten te werk. Ze verwachten om samen 5000 events per jaar van catering te voorzien, goed voor een jaarlijkse omzet van 50 miljoen.

Over Compass Group Belgium

Lekker, gezond en duurzaam eten, klaargemaakt en geserveerd met passie en liefde. Dat is in een notendop waar Compass Group Belgium voor staat. De Belgische foodservicespecialist maakt deel uit van de internationale Compass Group, wereldwijd de grootste speler op vlak van food service en catering, een concern die actief is in 45 landen, 550.000 medewerkers telt en kookt op maar liefst 55.000 locaties verspreid over de planeet. Het hoofdkantoor in België is gevestigd in Brussel, maar de 1.500 medewerkers staan klanten bij in het hele land. Elk jaar bereiden zij in België meer dan 6 miljoen maaltijden voor uiteenlopende segmenten: via Eurest voor bedrijven en overheden, Scolarest voor onderwijs en Medirest voor de zorgsector. Bovendien heeft Compass Group Belgium ook een premium retail merk ‘Tom & Della’s’ dat hoogstaande maaltijden en salades aan huis levert en een aankoopplatform voor de voedingsmiddelenmarkt onder de naam “Xandrion”. 

Over J&M Catering

J&M Catering (oprichter: Jan Jacobs) is al sinds 1992 actief in de evenementencatering voor particulieren en bedrijven. In 2019 nam J&M Catering, een vaste 120 medewerkers sterk, liefst 3.000 events voor haar rekening, goed voor een jaaromzet van 23 miljoen euro. J&M Catering belevert als vaste cateraar 65 vaste locaties en heeft 4 locaties in eigen beheer. In 2021 werd J&M Catering voor de 9e keer op rij verkozen tot de nummer 1 eventcateraar van België en in datzelfde jaar nam het ook de Gault & Millau Catering Award in ontvangst voor meest creatieve cateraar.

More News

Actie, camera, licht! Maak kennis met Auvicom

26/05/2023

Registreer nu voor de gault&millau event catering awards 2023

14/04/2023

Beroepsfederatie BECAS start activiteiten terug op

28/03/2023

Our partners