Inex room 40% wint voor 6e keer op rij Superior Taste Award

17/06/2021

Chef’s favourite

De Inex slagroom 40% blijkt ook internationaal de ‘chef’s favourite’ te zijn. Een jury van gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland kende namelijk voor de 6e keer op rij de Superior Taste Award toe aan onze premium room!

  

Buitengewoon product

Het International Taste Institute is een onafhankelijke organisatie van chefs en sommeliers die voeding en drank van over de hele wereld beoordelen, bekronen en promoten voor hun superieure smaak. Deze chefs brengen hun ervaring uit de gastronomie mee om de smaakkwaliteit voor consumenten te evalueren aan de hand van een blinde smaaktest.
Inex slagroom 40% wint opnieuw 3 sterren waardoor we als buitengewoon product gescoord hebben op gebied van smaak. De smaken worden beoordeeld op verschillende pijlers. Die bestaan uit de eerste indruk, visie, reukzin, smaak en textuur.

​Uitstekende smaak

Het behalen van deze unieke, internationale erkenning is een mooie beloning voor Inex. De smaak van de premium room is te danken aan de Belgische weidemelk waarvan de room gemaakt wordt. We vertrekken van een product dat geproduceerd is met respect voor dier en natuur. Weidemelk is afkomstig van koeien die op jaarbasis minstens 120 dagen per jaar gedurende minimaal 6 uren per dag op de wei kunnen grazen. Dat vertaalt zich in een heerlijk Belgisch zuivelproduct.

De favoriet van elke chef

Chefs uit eigen land hechten naast smaak ook steeds meer belang aan de herkomst van een product. Zo is de slagroom met 40% vetgehalte al jaren de favoriet van topchef Lode De Roover van Restaurant Fleur de Lin en tweevoudig winnaar van de Bocuse d’Or Belgium. “Een geslaagd gerecht begint bij een smaakvol en kwalitatief ingrediënt. Dat de room van Inex bovendien 100% Belgisch is, is voor mij als chef een extra troef.”

More News

Actie, camera, licht! Maak kennis met Auvicom

26/05/2023

Registreer nu voor de gault&millau event catering awards 2023

14/04/2023

Beroepsfederatie BECAS start activiteiten terug op

28/03/2023

Our partners