Catering Event of the Year

13 nov. 2023

Dineren met Rubens, Seppe Nobels x Instroom en J&M Catering

Eerst dit…

Om in aanmerking te komen voor deze Award mocht elke cateraar een dossier met beeldmateriaal samenstellen op basis van een event dat in 2022 of 2023 plaats had. In de beoordeling hield een commissie van experts rekening met o.a. creativiteit, originaliteit, belevingsniveau, omvang, prijs-kwaliteit en budget. Het dossier moest onder meer inzicht geven in de volledige briefing van het project, kostprijs, aantal gasten en feedback van klant.

… en dan naar de Rubenszaal van het KMSKA

Na een renovatie van meer dan tien jaar her-
 opende in het najaar van 2022 het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen de deuren. Niet alleen voor een klassiek museumbezoek maar ook voor evenementen met een educatief en verbindend karakter. Zoals diners tussen de grootmeesters.

Naast beheerder van een kunstcollectie met internationale uitstraling is het KMSKA het enige Vlaamse museum met een wetenschappelijk statuut. Het voert onderzoek uit naar de werken, gebruikte technieken, kleuren en beeldtaal. Om deze werking financieel te ondersteunen hanteert het KMSKA naar het voorbeelden van andere prestigieuze musea in het buitenland een sterke commerciële werking. Zo promoot het KMSKA ten volle evenementiële activiteiten. Op 22 mei 2023 had onder de werknaam The Art of Catering, Proef Rubens een diner plaats in samenwerking met Seppe Nobels x Instroom die gecatered werd door J&M Catering. Deze cateraar werd overigens uit een aanbestedingsprocedure met meerdere kandidaten uit binnen- en buitenland gekozen als horeca- en evenementiële exploitant voor de volgende 25 jaar. 

Na ontvangst in de Keyserzaal zonder catering en een rondleiding volgde een aperitief in een salon met aansluitend een zittend diner in de Rubenszaal. Twee lange tafels met elk 64 stoelen vulden de museumzaal waar een vier gangen menu werd geserveerd. Vier werken van Rubens stonden daarbij centraal waarrond de Antwerpse topchef Seppe Nobels vier keer een verhalend verband legde met de geserveerde gerechten én de essentie van zijn Instroom Academy die actief focust op de huidige vluchtelingenproblematiek. Zo legde Seppe Nobels onder meer boeiende verbanden tussen het meesterwerk Aanbidding door de koningen (1624-1625), één van zijn bekendste signatuurgerechten ‘open lasagne van Oosterscheldekreeft’ en één van zijn cursisten die net zoals de koningen oorspronkelijk uit het oosten kwam. Pakistaan Ejaz leefde meer dan 20 jaar in de VS en bouwde daar een eigen restaurant uit. Door de migratiepolitiek van ‘koning’ president Trump moest hij plots het land verlaten. Bij de Instroom Academy vond de voormalige vluchteling een nieuwe toekomst. Voor dit event gaf hij aan het gerecht van Seppe Nobels door aparte kruiding een oosterse twist en samen met de chef maakte hij van de aubergine een fel gesmaakte curry die door J&M Catering als een royaal gerecht werd geserveerd. En die net zoals de bewogen ver-halen rond de meesterwerken en het geëngageerde werk van Instroom Academy duidelijk fel gesmaakt werden. Of hoe op een avond al onze zinnen prettig geprikkeld worden : het verdient onze Award!

Meer Nieuws

Belgian Event Caterer Association BECAS: Samen sterk

7 dec. 2023

Bedrijfscateraars blazen energiek positieve wind in hun zeilen

4 dec. 2023

Nieuw: GM Catering Award 2024 rond Medewerker Welzijnsbeleid, met partner SD Worx

30 nov. 2023

Onze partners