Partnertekst:
Didess

13 okt. 2020

Groot-ambachtelijk vakmanschap

“Details zie je vaak niet, maar ze maken wel het verschil.” Met één zin vat patissier en ondernemer Dirk Peeters zijn visie samen. Aan het hoofd van koekjesproducent Didess biedt hij verfijnde en innoverende desserten zoals o.a. Elements aan, vaak als halffabricaat zodat de chef voluit zijn creativiteit kan tonen.

Met zijn kennis en creativiteit zorgt hij als toppatissier al een paar decennia voor simpele oplossingen in het zoete en hartige segment. “Ik werk nog altijd zoals in mijn beginjaren. Uitsluitend met boter van 82% vetgehalte en alleen met scharreleieren. Omdat de smaak ervan voor een unieke beleving en niet te evenaren gevoel zorgt. Kwaliteit begint met de beste basisproducten.”
Hij werkt vanuit een traditionele visie met zorg voor details. Met zin voor verfijning en natuurlijke smaken om in het desserten gamma bijzondere oplossingen te bieden aan de meest kritische chefs. In die zin noemt hij zijn aanpak groot-ambachtelijk.

Zoals met Tubes, zijn nieuwst ontwikkeld idee gemaakt op basis van slechts één ingrediënt. Met noten, pitten of zaden wordt een soort smaakvolle cannelloni gecreëerd zonder suiker, bloem of eieren. ‘’Vegan, gluten- en suikervrij, dus helemaal op maat van de tijdsgeest. Samen met Kroepoek is Tubes het meest originele en spectaculairste product dat ik in 20 jaar bij Didess gemaakt heb.”

Meer Nieuws

9 September 2024: Catering Awards Show 2024

18 jul. 2024

Sir Catering opent nieuw restaurant en pop-up gastrobar DAGBLAD

11 jul. 2024

Gault&Millau moedigt slimme cateringoplossingen aan: Market 24/7

9 jul. 2024

Onze partners