Partnertekst:
Didess

Oct 13, 2020

Groot-ambachtelijk vakmanschap

“Details zie je vaak niet, maar ze maken wel het verschil.” Met één zin vat patissier en ondernemer Dirk Peeters zijn visie samen. Aan het hoofd van koekjesproducent Didess biedt hij verfijnde en innoverende desserten zoals o.a. Elements aan, vaak als halffabricaat zodat de chef voluit zijn creativiteit kan tonen.

Met zijn kennis en creativiteit zorgt hij als toppatissier al een paar decennia voor simpele oplossingen in het zoete en hartige segment. “Ik werk nog altijd zoals in mijn beginjaren. Uitsluitend met boter van 82% vetgehalte en alleen met scharreleieren. Omdat de smaak ervan voor een unieke beleving en niet te evenaren gevoel zorgt. Kwaliteit begint met de beste basisproducten.”
Hij werkt vanuit een traditionele visie met zorg voor details. Met zin voor verfijning en natuurlijke smaken om in het desserten gamma bijzondere oplossingen te bieden aan de meest kritische chefs. In die zin noemt hij zijn aanpak groot-ambachtelijk.

Zoals met Tubes, zijn nieuwst ontwikkeld idee gemaakt op basis van slechts één ingrediënt. Met noten, pitten of zaden wordt een soort smaakvolle cannelloni gecreëerd zonder suiker, bloem of eieren. ‘’Vegan, gluten- en suikervrij, dus helemaal op maat van de tijdsgeest. Samen met Kroepoek is Tubes het meest originele en spectaculairste product dat ik in 20 jaar bij Didess gemaakt heb.”

More News

Partnernews - De vriesverse kruiden van Ardo zijn het geheim in elke keuken

Aug 17, 2024

Partner news: De Dessert Bases van Elle & Vire Professionnel® Heel eenvoudige bases om oneindig vele desserts te creëren

Aug 12, 2024

Een event organiseren op een originele plek in Brussel?

Aug 7, 2024

Our partners