Registreer nu voor de gault&millau event catering awards 2023

14 apr. 2023

Dit jaar zullen voor de tweede keer de Gault&Millau Event Catering Awards worden uitgereikt aan event cateraars en/of chefs van event cateraars die rond specifieke thema’s een betekenisvolle en inspirerende inspanning geleverd hebben. Op 11 september worden de Awards uitgereikt tijdens een prachtige Awards Show bij Maison de la Poste in Brussel. 

Event cateraars kunnen zich via [email protected] kandidaat stellen om genomineerd te worden voor een van onderstaande awards. Wij rekenen op jullie talrijke deelnames.

Vervolgens krijgt u een aantal richtlijnen en vragen die u moeten helpen om een kort dossier samen te stellen. Dit dossier omvat onder meer een beschrijving en motivatie van uw project, enkele objectieve cijfers, fotomateriaal, filmpje,... Gault&Millau evalueert deze dossiers en kan desgewenst meer informatie opvragen. De beste dossiers worden bekroond met een award in de volgende categorieën:

1 - Award Innovative caterer / catering concept of the year. Creativiteit / inventiviteit Award: de meest opvallende, creatieve of innovatieve cateraar of catering concept.

2 - Award Healthy caterer of the year. Gezondheid / Green Award: de cateraar of het event/project waarbij extra aandacht besteed werd aan gezondheid (groenten en fruit, speciale diëten, variatie, gezonde voedingsstoffen... etc.).

3 - Award Catering event of the year: Event of project dat als referentie project opgegeven wordt door de betreffende event cateraar. Kan zowel B-2-B als B-2-C zijn. Cateraars mogen één dossier/event indienen dat plaatsgevonden heeft in 2022-2023.

Inschrijven voor deze drie bovenstaande awards kan tot 30/06/2023

4 - Award Catering Chef of the Year:  Voor deze award kan men deelnemen aan de wedstrijd die plaats heeft op  maandag 5 juni in Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge

Tijdens deze kookwedstrijd gaat een professionele jury van Gault&Millau Belux op zoek naar de beste event catering chefs

Deelnemers worden geselecteerd door middel van het indienen van een dossier dat onder meer bestaat uit een in detail uitgeschreven recept. Op basis van hun dossier worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan de wedstrijd die op maandag 5 juni 2023 plaats heeft in Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. (Groene Poortdreef 17, 8200 Brugge)

 

Deelnemende chefs moeten 2 gerechten maken: 1 gerecht volgens vooraf bepaalde criteria en 1 gerecht aan de hand van een zgn. verrassingsbox die men ter plaatse 2,5 uur op vooraf ontvangt. Op basis van deze gerechten zal de jury de top drie (goud-zilver-brons) huldigen tijdens de ‘Gault&Millau Catering Awards Show’ op maandag 11 september 2023 in Brussel.

 

Kandidatuur “Catering Chef of the Year”:

 

Kandidaten sturen hun volledig ingevuld deelnemingsformulier voor 31 mei 2023 naar [email protected] met daarbij een recept volgens vrije keuze voor een hoofdgerecht dat met volgende criteria rekening houdt:

·        Gemaakt met voornamelijk locale producten waarin de chef zelf voor zal zorgen.

·        Makkelijk multipliceerbaar voor 250 gasten.

·        Maximale kostprijs per person: € 10

·        Vereist maximaal 7 handelingen om op het bord te dresseren.

·        Gerecht moet tijdens de wedstrijd ter plaatse gemaakt en geserveerd worden op 6 zelfgekozen borden voor 6 juryleden binnen de tijdspanne van 2,5 uur.

·        Kandidaten ontvangen voor 10 mei 2023 bericht of ze op basis van hun kandidatuur geselecteerd werden.

 

Verdere wedstrijdvoorwaarden “Catering Chef of the Year”:

 

-          2 deelnemers per cateringteam (1 chef + 1 keukenmedewerker) geen freelance chefs toegelaten

-          Materialen aanwezig per team in Brugge: inductie of gasvuur  (50/50 aanwezig en wordt per loting toegewezen)

-          Rational oven, werkruimte, koeling, vriezer, snelvriezer, salamander, frituur, microgolf, roner (te delen), roomijsmachine, basis potten & pannen zijn aanwezig. Thermomix, eigen roner en pacojet mag de chef zelf meebrengen alsook klein keukenmateriaal.

-          Iedereen brengt eigen messen en diverse kookmaterialen mee. 

-          Bij twijfel contacteer de wedstrijdleiding vooraf via [email protected]

-          De jury weet niet van welke cateraar de gerechten zullen komen. Enkel de wedstrijdleiding en twee assistenten volgen dit. Ook nadien wordt het resultaat niet aan de jury bekend gemaakt. Bekendmaking volgt pas tijdens de ‘Gault&Millau Catering Awards Show’ op maandag 11 september 2023 in Brussel.

 

Meer Nieuws

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

4 mrt. 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

7 jan. 2024

Belgian Event Caterer Association BECAS: Samen sterk

7 dec. 2023

Onze partners