Healthy Event Caterer of the Year

Nov 9, 2023

Elisabeth Catering by a Room with a Zoo, met apart Foodbook

Gezonde en duurzame voeding staan gebeiteld in het Foodbook van Elisabeth Catering die het algemene duurzaamheidsbeleid weerspiegelt van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Antwerpen (KMDA). Cateringformules zijn op maat van een beleid gemaakt dat zorgzaam voor de natuur is, voedselverspilling beperkt en werkdruk onder controle houdt. Ook dat laatste aspect behoort tot de gezondheidsvisie van de cateraar.

Het frequent gebruikt containerbegrip duurzaamheid vertaalt Elisabeth Catering terecht tot het zorgvuldig omgaan met wat de planeet te bieden heeft. En wel om de impact van het gebruik van grondstoffen zo laag mogelijk te houden zodat ook volgende generaties ervan gezond kunnen gebruik maken. 

Zo zijn de cateringformules in het Food-book van Elisabeth Catering in dat opzicht voor 80 % vegetarisch met vegan opties. Voor de overige 20% werken de chefs met gerechten op basis van gevogelte, vlees of vis waarbij dierenwelzijn centraal staat. Kiest de klant voor Noordzeevis dan volgt chef Tom Bossuyt, al jarenlang lid van het NorthSeaChefs collectief, het ritme van de seizoenen en wat duurzame werkende vissers aan land hebben gebracht. Zo krijgt de klant kort voor het event te horen welke vers gevangen vis op het menu zal staan.

Gezonde voeding en zero waste zijn twee begrippen die voor Elisabeth Catering hand in hand gaan. Alle gerechten worden in eigen productiekeuken gemaakt en bij voorkeur in cateringformules aangeboden waarbij voedselverspilling beperkt wordt. Daarom worden formules met zelfbediening zoveel als mogelijk vermeden. Verder gaan de chefs creatief om met bepaalde overschotten zoals groenteschillen waarmee ze bijvoorbeeld smaakvolle olie maken. 

Gezonde voeding betekent ook gerechten smaak en vormgeven op basis van producten die een zo laag mogelijk ecologische voetafdruk nalaten. Voorkeur gaat daarom naar duurzaam gekweekte streekproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo wordt er intens samengewerkt met gelijkgestemde producenten. Die worden geregeld georganiseerd bezocht. Elisabeth Catering volgt hun initiatieven met betrekking tot gezonde voeding, klimaat en dierenwelzijn nauwgezet op. Of hoe het Foodbook van Elisabeth Catering getuigt van een brede en allesomvattende aanpak.

More News

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

Mar 4, 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

Jan 7, 2024

Belgian Event Caterer Association BECAS: Samen sterk

Dec 7, 2023

Our partners