Hospitality Award (Gastvrijheid & klantenbetrokkenheid) eigen beheer

Oct 6, 2023

PXL-Catering: ongekende gastvrijheid en Future-proof

De cateringdienst van de PXL-Hogeschool in Hasselt brengt een breed aanbod aan gerechten dat voor elke student toegankelijk is. Rekening houdend met middelen en overtuigingen.

Dagelijks ziet Rudy Rampelberg, verantwoordelijk voor de catering, tijdens het schooljaar zo’n 3500 studenten passeren. En die observatie mag men letterlijk nemen. Om zo goed mogelijk contact te hebben met zijn klanten zit hij zelf met plezier aan de kassa. “Ik weet graag wat er leeft onder de studenten,” aldus een alomtegenwoordige Rudy Rampelberg. “Ik ben daarom goed zichtbaar aanwezig, studenten kennen mij. Ik ben voor hen steeds vlot aanspreekbaar. Ik volg alle feedback op sociale media zodat ik kan in-
 spelen op hun behoeften en verwachtingen. Zo kunnen we snel reageren op hun vragen wat voor een goede klantenband zorgt. Die relatie begint voor mij nog altijd met het goed kunnen inschatten van hun verwachtingen om daarmee snel en passend om te gaan.”

“Uiteraard passen we onze maaltijden aan en kiezen we in het kader van het terugdringen van de vleescomponent in ons maaltijd voor een smakelijk, gezond, evenwichtig en betaalbaar alternatief. We spreken daarbij niet over vegetarische maaltijden maar wel over Future-proof maaltijden waar studenten zelf hun maaltijd vrij en naar eigen inzichten kunnen samenstellen met meer of minder vegetarische componenten naast vis, vlees of gevogelte. Het zijn maaltijden die passen in het kader in het terugdringen van de CO2-emissie en mee op het pad zitten van de eiwittransitie die volop aan de gang is. Het is een minder dwingende aanpak die de studenten beter ligt, die hen beter triggert. Het is een vorm van nudging om hen gezonde, evenwichtige en duurzame keuzes te laten maken. We kiezen bewust niet voor bijvoorbeeld een vegetarische corner waar we een aantal vegetarische of veganistische maaltijden opdringen. We duwen onze studenten niet in een bepaald hoekje maar we laten hen wel zelf een keuze maken. Met het aanbieden van gezonde alternatieve maaltijden onder de veggie naam lopen we het risico om in het polariserend woke verhaal te belanden en dat willen we vermijden. Die keuzevrijheid met smakelijke maaltijden – ook halal - wordt duidelijk gewaardeerd. Dat is voor mij een vorm van ongekende gastvrij-
 heid garanderen die tegelijkertijd betrokkenheid toont en past in ons inclusief en duurzaam gedachtegoed waar voor iedereen een plaats is. Dat is en blijft meer dan ooit in onze relatie met onze studenten ons mission statement: voor iedereen kwaliteitsvolle voeding in een aangename omgeving aanbieden zodat door deze toegevoegde waarde en keuzevrijheid klantentevredenheid gegarandeerd is.”

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

Mar 4, 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

Jan 7, 2024

Our partners