MECO GROUP TILT MET MECO-VARKENS ZIJN KORTE KETEN NAAR EEN HOGER NIVEAU

Aug 26, 2021

MECO GROUP TILT MET MECO-VARKENS ZIJN KORTE KETEN NAAR EEN HOGER NIVEAU

De korte keten draagt bij tot reductie van schakels in de waardeketen tussen producent en consument. Dit leidt tot zowel ecologische, financiële als maatschappelijke voordelen. De rechtstreekse band tussen producent en consument komt iedereen ten goede, waaronder ook de dieren. Het is met deze overtuiging dat Meco Group de korte varkensvleesketen naar nieuwe hoogtes wilt brengen en een voorbeeld wil zijn in de samenleving. De nauwe samenwerking tussen kweker en Meco Group steunt op innovatie en zet in op lokaal vakmanschap, met respect voor dierenwelzijn en het milieu.

VAN BOER NAAR BORD

Meco Group beheert en controleert de keten van bij de boer tot op het bord van de consument. Het ecologisch, diervriendelijk vervoer draagt bij tot een minimale ecologische voetafdruk. Het is daarom belangrijk dat er wordt gekozen voor lokale producten en grondstoffen. Meco’s korte ketenbeleid maakt het aantal stappen die het varkensvlees en de dieren hebben afgelegd aanzienlijk kleiner.
 
De Meco-varkens zijn geboren en getogen in België, afkomstig van zowel Vlaanderen als uit Wallonië. De dieren worden met alle zorg grootgebracht in gezonde en stressvrije omstandigheden. Dit zorgt op zijn beurt voor een gegarandeerde kwaliteit. Na de levering en verwerking tot rauwe en voorgegaarde voeding bij Meco Group, worden de verse producten vanuit Oostende en het verdeelcentrum in Charleroi geleverd bij de klanten over heel België. Bovendien ondersteun je de plaatselijke economie door te kiezen voor lokale producten met een korte keten.

​TRANSPARANTIE: OPEN STAL “VARKENS IN ZICHT”

Door gebruik te maken van de korte keten krijgt de consument terug voeling met de landbouwpraktijk. De producent heeft een open kijkstal (24/7) in Wingene, waar de varkens achter glas te bewonderen zijn. Mensen die niet vertrouwd zijn met de sector krijgen op die manier een beter beeld van hoe het er binnenin de varkensstal aan toe gaat. Het rechtstreekse contact met de producent creëert een vertrouwensband en vergroot de appreciatie voor het werk van de boer.
 
In deze stallen wordt het mest van de dieren biologisch direct afgebroken. Hierdoor wordt de uitstoot van ammoniak, methaan en stof gereduceerd, wat bijdraagt tot een beter milieu. Maandelijks worden in de kraamstal biggen geboren waarbij bezoekers hun eerste levensweken van heel nabij kunnen volgen. Evenzeer lopen de drachtige zeugen los in een open drachtstal en krijgen hun voer via een voederstation. Een mooi en leerrijk initiatief voor kinderen en volwassenen.  De Meco-varkens worden gevoederd met plantaardig voeder, afkomstig van een voederleverancier met een geldige FCA-erkenning met uitbreiding ‘plantaardige productie’.

VOLLEDIGE TRACERING

Bij aankomst in de productiehallen van Meco Group krijgen de varkens een lotnummer. Dit lotnummer wordt meegenomen gedurende de productielijn en bereiding en staat uiteindelijk vermeld op het etiket én op de leveringsbon van de klant.

CONTACTEER MECO

Meer te weten komen over Meco en haar korte keten verhaal?
Bezoek Meco op: www.meconv.be/nl
 
Meco NV/SA
Leegaardsdijk 2
8400 Oostende
 
[email protected]
tel: 059 70 91 95

More News

Eerste Gault&Millau Catering Award 2024 al bekend!

Jun 12, 2024

We are House of Hospitality

May 10, 2024

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Our partners