Sustainability Award (Toekomstwelzijn en MVO) uitbesteed:
sodexo

Oct 12, 2023

Residentie Sans Souci: neemt zijn sociale verantwoordelijkheid ter harte

Directeur Sylvianne Plennevaux en chef-kok Mathieu Winkin doen alles wat in hun vermogen ligt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Voor hun inkopen en het samenstellen van de menu’s kunnen ze rekenen op Xavier Dufrasne, chef-kok bij Sodexo. Er wordt nauw samengewerkt om de gemaakte af-spraken te kunnen naleven. De keuken ver-zorgt in Bastogne de maaltijden voor 106 bewoners.


Doelstellingen inzake voeding en ecologische voetafdruk
De keuken van Residentie Sans Souci werkt bij voorkeur met korte distributiekanalen en lokale producenten. Daarover wordt ook gecommuniceerd, zodat de bewoners en het personeel zich bewust zijn van die specifieke keuzes. De menukaarten bevatten informatie over de leveranciers van de lokale producten, de seizoenen en de duurzaamheid van de maaltijdingrediënten. Er loopt momenteel een procedure om aan te sluiten bij het label Green Deal Cantines Durables. Een transitieovereenkomst met Sodexo getuigt eveneens van hun engagement.

Overige doelstellingen in verband met de ecologische voetafdruk
Sodexo heeft concrete toezeggingen gedaan om de impact van zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Naast de korte distributieketen promoot het bedrijf producten die voldoen aan duurzame keurmerken zoals MSC en ASC voor vis, en natuurlijk ook biologische en fairtradeproducten; in samenwerking met GAIA zet het zich in voor dierenwelzijn.

Daarnaast heeft Sodexo een programma opgezet om voedselverspilling tegen te gaan (Waste Watch) en verkiest het herbruikbare en milieuvriendelijke verpakkingen boven plastic. Sodexo communiceert over deze specifieke keuzes en betrekt zo ook bewoners en klanten bij zijn ecologisch ver-antwoorde aanpak.

Doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met betrekking tot personeel en overleg
Voor het keukenpersoneel zijn er zowel interne als externe trainingsprogramma’s met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen zoals duurzaamheid, voeding, voedsel-
 veiligheid en veiligheid op het werk. Teamvergaderingen, e-mailuitwisselingen en tevredenheidsonderzoeken stimuleren participatie en een open dialoog binnen het bedrijf. De Gault&Millau Sustainability Award is een erkenning van hun inspanningen, een bewijs van hun inzet voor een duurzamere en ethisch verantwoorde toekomst.

More News

Ontdek de Lente-Zomereditie van de GET INSPIRED!

Apr 26, 2024

Gault&Millau Inspiration Talks op Tavola 2024

Mar 4, 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

Jan 7, 2024

Our partners