Partnernews Meco:
Ambachtelijk gerookte vleeswaren van topkwaliteit, tegen een betaalbare prijs

18 août 2023

MECO GROUP

PRODUCENT EN DUURZAME LEVERANCIER VOOR COLLECTIEVE KEUKENS EN HORECA

 

“Daar waar ambachtelijke producten doorgaans geassocieerd worden met hoge kosten, slagen wij er als vleesproducent in om vakmanschap en passie voor ons product te combineren met financiële toegankelijkheid.”

 

Maak kennis met Georges, meesterslager en projectleider bij Meco, fabrikant en voedselleverancier. Met zijn 30 jaar ervaring in de vleesindustrie heeft hij voor verschillende gerenommeerde werkgevers op het gebied van onderzoek en ontwikkeling gewerkt.

 

 

Dankzij zijn expertise zijn we in staat om de kosten van onze gerookte vleeswaren te verlagen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het geheim van Georges? Geduld, liefde voor zijn vak en vooral een grote drang naar innovatie. Georges heeft werkelijk de kunst van het roken van vlees onder de knie.

 

“In het proces van het roken van vleeswaren is het zouten van het vlees een essentiële stap,” legt Georges uit. “Het zouten speelt een cruciale rol bij het conserveren van vlees, het verbeteren van de smaak en textuur, evenals het verminderen van de gevoeligheid voor bederf. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid zout te gebruiken. Een teveel aan zout kan het vlees uitdrogen en de smaak aantasten, terwijl te weinig zout tot bederf kan leiden.”

 

“Naast de juiste zoutdosering is ook de kruidenmix essentieel om de juiste smaak en balans te creëren. We hebben deze perfecte balans gevonden,” verklaart Georges trots.

“Door het zoutgehalte tot een minimum te beperken, is ons assortiment gerookte vleeswaren zeer succesvol in professionele keukens, omdat zij steeds meer op zoek zijn naar producten met minder zout. Dit onderscheidt ons van de meeste grootschalige productiebedrijven die vleesproducten roken.”

 

“Dankzij moderne rooktechnieken kunnen we langzaam vlees roken met puur beukenhout, wat een unieke smaak creëert die doet denken aan vroeger.”

 

Toegankelijkheid zonder compromissen

De missie van Meco is om ambachtelijke vleeswaren voor iedereen toegankelijk te maken. Dankzij onze jarenlange ervaring sinds 1976 en de diepgaande kennis van onze professionals, hebben we de formule gevonden om de kosten te verlagen zonder afbreuk te doen aan de geliefde gerookte smaak en textuur.

 

Bovendien kunnen we door efficiënte inkoop, optimalisatie van productieprocessen en het vinden van de juiste balans tussen ambacht en efficiëntie onze vleeswaren aanbieden tegen een uiterst competitieve prijs.

 

Onze korte keten-vleeswaren worden vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerd hoogwaardig vlees, met bijzondere aandacht voor herkomst en leefomstandigheden van de dieren.

 

De perfecte combinatie van smaak en kwaliteit

Onze missie is om iedereen te laten genieten van betaalbaar, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig voedsel, en ons assortiment gerookte vleeswaren is daar een duidelijk bewijs van.

 

Daarom doen we geen concessies als het gaat om de selectie van onze ingrediënten. We werken nauw samen met lokale boeren en leveranciers die dezelfde passie delen voor kwaliteit en dierenwelzijn.

 

Georges’ toewijding aan zijn vak is duidelijk zichtbaar in elk stuk gerookt vlees dat onze fabriek verlaat. Zijn ervaring en passie voor het roken hebben de weg geopend naar betaalbare ambachtelijke vleeswaren die de smaak hebben die ze zouden moeten hebben en die iedereen in staat stellen te genieten van de rijke traditie van het roken.

 Contact

Siège social  -  Leegaardsdijk 2, 8400 Ostende
 Meco Wallonie  -  Place de l’Abattoir 1, 6000 Charleroi
 059 70 91 95
 [email protected]          
 www.meconv.be

Plus D'actualités

Eerste Gault&Millau Catering Award 2024 al bekend!

12 juin 2024

We are House of Hospitality

10 mai 2024

l'édition Printemps-Été du SYSCOVORES!

26 avr. 2024

Nos partenaires