Paté is hot
Jurylid en topslager Hendrik Dierendonck klonk enthousiast. “Aangenaam smeerbaar en toch een lichte fijne korrel. Dat geeft deze creatie iets speciaals. En met zijn volle smaak is het een type paté die ik zelf graag eet.” Jurylid Sofie Dumont voorspelde een mooie toekomst voor de winnende paté met gember. “Met een diepe smaak beantwoordt deze paté aan het nostalgisch karakter van een authentieke paté, en met de gembertoets hebben de winnaars smaakvol getoond wat voor toekomstmogelijkheden een fijne paté kan hebben.” Voor De Beauvoorder oprichter Hugo Pyfferoen was de winnende paté terecht de beste. “Deze paté met gember heeft een magnifieke kleur, smelt op de tong en vraagt om meer, wat altijd een goed teken is. Gelijk je bij een lekkere pils naar een extra slok snakt, vraagt deze frisse paté om nog eens geproefd te worden. Met deze creatie zullen de studenten zeker succes hebben.”
De Beauvoorder Paté Concours voor de “paté creators of the future”
Een professionele jury proefde in februari reeds 24 ingezonden stalen en selecteerde een shortlist met vijf patés die zondag 11 maart tijdens de Tavola beurs in Kortijk opnieuw geproefd werden. De patés moesten volgens het wedstrijdreglement voldoen aan een aantal criteria met betrekking tot uitzicht, smaakbeleving, textuur en beet, originaliteit & authenticiteit en consumentgerichtheid. De patés werden onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder geproefd door een vakjury bestaande uit Sofie Dumont, Wim Ballieu, Hendrik Dierendonck, Hugo & Mia Pyfferoen (oprichters De Beauvoorder) en Bart Martens (R&D manager De Beauvoorder).