Smeuïge paté met gember van Brugse studenten wint goud en ligt binnenkort in de winkel

13 mars 2018

Paté is hot

Paté is helemaal terug van weggeweest. En hoe! Met nieuwe, verfijnde smaken wint paté aan belang. De nostalgische lekkernij heeft de wind in de zeilen. Dat bewees de winnende patécreatie met gember van Courtney Reynaert, Ruben Brebels en  Tyson Nuytemans. Deze drie studenten van Ter Groene Poorte in Brugge wonnen de gouden medaille in “De Beauvoorder Paté Concours”. Hun paté zal vanaf eind dit jaar door De Beauvoorder, ‘Paté creators since 1934’, geproduceerd worden. De winnaars krijgen gedurende drie jaar royalty’s op de verkoop.

​“Smelt op de tong”

Jurylid en topslager Hendrik Dierendonck klonk enthousiast. “Aangenaam smeerbaar en toch een lichte fijne korrel. Dat geeft deze creatie iets speciaals. En met zijn volle smaak is het een type paté die ik zelf graag eet.” Jurylid Sofie Dumont voorspelde een mooie toekomst voor de winnende paté met gember. “Met een diepe smaak beantwoordt deze paté aan het nostalgisch karakter van een authentieke paté, en met de gembertoets hebben de winnaars smaakvol getoond wat voor toekomstmogelijkheden een fijne paté kan hebben.” Voor De Beauvoorder oprichter Hugo Pyfferoen was de winnende paté terecht de beste. “Deze paté met gember heeft een magnifieke kleur, smelt op de tong en vraagt om meer, wat altijd een goed teken is. Gelijk je bij een lekkere pils naar een extra slok snakt, vraagt deze frisse paté om nog eens geproefd te worden. Met deze creatie zullen de studenten zeker succes hebben.”

​De Beauvoorder Paté Concours voor de “paté creators of the future”

De Beauvoorder wou in de eerste plaats de creativiteit en het vakmanschap van aankomend talent aanmoedigen. Courtney Reynaert, Ruben Brebels en Tyson Nuytemans van Ter Groene Poorte Brugge vormden het winnende trio met hun smeerpaté met stamgember. Een zilveren medaille ging naar wortelsmeerpastei gemaakt door Colin Decleyre van Technisch Atheneum Diksmuide. Delphine Bouille, Fleur Veermeer en Gürdis Rosseel, net als het winnend team eveneens van Ter Groene Poorte Brugge wonnen een bronzen medaille voor hun smeerpastei met zwarte olijven en citroensap. Eervolle vermeldingen waren er tenslotte voor de boerenpastei, gemaakt door Ruben Bammens en Mathew Bens van Hotelschool Hasselt en voor de ‘Paté 1938’ met jenever en noten gemaakt door Ingo Van Puyenbroeck, Jeffrey Maes en Jan De Jonge van PIVA Antwerpen.

​Professionele jury

Een professionele jury proefde in februari reeds 24 ingezonden stalen en selecteerde een shortlist met vijf patés die zondag 11 maart tijdens de Tavola beurs in Kortijk  opnieuw geproefd werden. De patés moesten volgens het wedstrijdreglement voldoen aan een aantal criteria met betrekking tot uitzicht, smaakbeleving, textuur en beet, originaliteit & authenticiteit en consumentgerichtheid. De patés werden onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder geproefd door een vakjury bestaande uit Sofie Dumont, Wim Ballieu, Hendrik Dierendonck, Hugo & Mia Pyfferoen (oprichters De Beauvoorder) en Bart Martens (R&D manager De Beauvoorder).

Plus D'actualités

Gault&Millau Inspiration Talks à Tavola 2024

4 mars 2024

De jury heeft beslist: dit zijn de winnaars van de 12e Belgische AEHT Cornet Trophy

7 janv. 2024

Belgian Event Caterer Association BECAS: L’Union fait la force

7 déc. 2023

Nos partenaires